ELU24 LIVE/ Külas käis Eestis ainsana modernset r&b muusikat viljelev Lauri Pihlap

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 20. märtsil käis Elu24 stuudios külas Eestis ainsana modernset r&b muusikat viljelev Lauri Pihlap.

Soul Militia - vabariigi ainus modernset r&b muusikat viljelev grupp

Laulmise ning musitseerimisega tegi Lauri algust juba õige varajases eas, osaledes 16-aastaselt lauluvõistlusel "Kaks takti ette" (1998/1999 hooajal), kus pääses finaalis 10 parema hulka.

Lühikese aja jooksul pärast võistluse lõppu järgnesid mitmed erinevad salvestused, projektid ning rollid muusikalides. Aastal 2000 ühines Lauri ansambliga Soul Militia, mis kuni tänase päevani on vabariigi ainus modernset r&b muusikat viljelev grupp.

Bänd, algselt tuntud nime all 2XL, alustas duona juba aastal 1997. Aastaks 2000 laienes grupp koguni kvartetiks, kuhu kuulusid Indrek Soom, Sergei "Semy" Morgun, Kaido Põldma ning Lauri "Lowry" Pihlap. 2001. aastal osalesid nad Tanel Padari ja Dave Bentoni taustabändina Eurovisioonil, Kopenhaagenis. Seal saavutati esimene koht looga "Everybody".

Albumid ja singlid:

Soul Militia poolt välja andnud kaks stuudioalbumit on: "On The Rise" (2002) ning "Silence Before The Storm" (2004, triona. Bändist lahkus enne albumi ilmumist Indrek Soom).

Aastatel 2002-2007 anti välja üheksa singlit. Lauri kirjutatud/kahasse kirjutatud singlid: "Mind Made Up" (2002), "Hey Mami" (2003), "Tõmbab käima" (2004), "Never Go Away" (2005) ja "My Face" (2007).

Soolokarjääri algus

2007. aasta kevadel alustas Lauri Pihlap ametlikult soolokarjääri Lowry nime all. Selle nime sai ta endale Soul Militia bändikaaslastega naljaviskamise käigus aastal 2001. Debüütsingel "Breathe" ilmus juulikuus ning vallutas kiirelt Eesti muusikatabelid. Lugu on kirjutatud Pihlapi enese poolt ning produtsentideks Jay Low (Johannes Lõhmus), Lauri Pihlap ning Heiti Mangmann (a.k.a Supüer).

2007-2010: Split Personality, Rihanna Good Girl Gone Bad Tour, Sean Kingston, Eesti Laul 2009

Sama aasta juulis algas Lauri Pihlapi suveturnee "Hingepeegel", koos isa Priit Pihlapiga, kus esitleti mõlema muusiku soolomaterjali.

Augustis alustas Lauri Pihlap oma debüütalbumi salvestamist ning septembris astus esmakordselt üles oma uue live bändiga, koosseisus: Holger Marjamaa (klahvpillid), Mairo Marjamaa (saksofon, klahvpillid), Tõnis Kivisild (bass), Reigo Ahven (löökriistad).

Novembris ilmus teine singel "Come Back", mille autoriks muusik ise ning mis on produtseeritud kahasse Jay Low'ga.

14. detsembril ilmus debüütalbum "Split Personality". Kõik plaadil olevad 13 lugu pärinevad artisti enda sulest. Kaasautorid/produtsendid on One Shot, Jay Low, Heiti Mangmann, Semy Morgun ning Priit Pihlap.

16. märtsil, 2008, esines Tallinnas oma "Good Girl Gone Bad" turnee raames USA r&b lauljatar Rihanna. Saku Suurhallis toimunud kontserdi soojendusesinejaks valiti Lauri, kes astus tuhandete inimeste ette koos DJ MVP'ga ning tantsukompaniiga Semiir. Lauri esitas materjali oma debüütalbumilt ning tema ülesastumine võeti vastu väga soojalt.

Aprillikuus ilmus Lauri Pihlapi kolmas singel "A Better Day". Mürtsuva biidiga klubilugu sai üsna kiirelt raadiohitiks. Järgnevate kuude jooksul andis mees kontserte koos DJ MVP'ga ning ka oma bändiga, promodes uut singlit ning plaadimaterjali.

Juulikuus tegi muusik koostööd Eesti hip-hop artistidega. Ilmusid 2 raadiosinglit- B2H feat. Lowry- Öö Veeda Minuga ning 10-6 feat. Lowry- Ei Unune Iial

25. juulil jõudis Eestisse oma turneega noor Jamaika/Ameerika urbanmuusika täht Sean Kingston. Mees astus lavalaudadele suvepealinnas Pärnu ning enne tema etteastet kütsid publiku kuumaks Lauri Pihlap ning DJ MVP.

2008. aasta hilissügisel kuulutati välja konkurss "EESTI LAUL 2009". 11. detsembril kogunes raadiomajas üheteistkümne-liikmeline žürii, et kuulata ja hinnata konkursile esitatud 110 laulu. Nende seas oli ka Lauri Pihlapi uus singel "You Ain't What I Need". Pala pääses finaalvooru 10 parima loo hulka. 7. märtsil toimus "EESTI LAUL 2009" finaalvoor ning muusiku pala "You Ain't What I Need" lõpetas konkursi auväärse neljanda kohaga.

13. veebruaril avalikustati loole ka muusikavideo. Märtsikuu seisuga oli "You Ain't What I Need" Lauri soolokarjääri edukaim singel, jõudes esikümne hulka nii Eesti Top 40 tabelis kui ka Zen MTV Balti Top 20 pingerivis.

Lauri Pihlapi järgmine singel, "Nädalalõpp", ilmus 2009 aasta juunikuus. Loo autoriks mees ise ning produtsentideks Lauri Pihlap ning Jay Low.

2010-2013 - Lauri Pihlap jõuab oma kümnenda singlini

2010. aasta jaanuaris anti välja "Let's Change". Lauri kirjutatud singel sai kahasse produtseeritud Kaido Põldma'ga. Loole vändati ka muusikavideo, mis järjekorras Lauri kolmas.

Sama aasta juulikuus ilmus uus singel "Just nii nagu peab". Järjekorras kaheksanda soolosingli kirjutas taas mees ise ning produtseeris koos hea sõbra ja Soul Militia kolleegi, Kaido Põldma'ga. Loo salvestamisel olid abiks Priit Pihlap (trummid & akustiline kitarr) ning James Werts (bass). Lauri andis ka teada, et tema teise kauamängiva nimeks on valitud "LP" ning plaat ilmub 2010 aasta sügiseks.

2011. aasta juunikuus ilmus järjekordne singel, "Suvi (maailmaserv kus puhata)". Suviselt tempoka biidi produtseeris KULG, meloodia kirjutas Lauri ning sõnad Lauri Pihlap koos Fred Podnekiga.

Novembrikuus jõudis muusik oma kümnenda soolosinglini. 25. novembril välja antud albumilt "Gunnar Graps-Tribuut", ilmus Lauri uusversioon Gunnar Grapsi lööklaulust "Tühjad pihud". Palast sai 2012. aasta alguseks mehe soolokarjääri edukaim singel, jõudes kõikide vabariigi raadiojaamade edetabelite tipuossa. 2012. aasta märtsis ilmus Lauri 11. singel, "Ütle nüüd".

Viimase informatsiooni kohaselt on Lauri Pihlapi teist sooloalbumit oodata veel sel aastal.

Saatjaks tuli andekale muusikule kitarrist Priit Jääger, kes esitles oma värsket albumit «Jälg».

Saatejuht Anu Saagimi pani riidesse H&M.

Vaata videot ja pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles