Viktor Janukovõtši asemel esines teisik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš 11. märtsil
Viktor Janukovõtš 11. märtsil Foto: SCANPIX

Mitmed ajakirjanikud ja Ukraina poliitikud on veendunud, et möödunud nädala teisipäeval esines Doni äärses Rostovis teles Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši asemel teisik.

Võimult tõugatud Janukovõtš pidas 11. märtsil oma teise pressikonverentsi pärast Ukrainast põgenemist, edastab elise.com.ua.

Esimene meedia ette astumine toimus 28. veebruaril.

Mõlemal pressikonverentsil kohal olnud ajakirjanikud kahtlustavad, et viimasel pressikonverentsil ei olnud Janukovõtš ise, vaid väga hea grimmiga ja tema kõnestiili enam-vähem oskav teisik.

Ajakirjanike sõnul tundus Janukovõtš 11. märtsi esinemisel kasvult lühem ja ka ta näonaha värv oli teistsugune. Samuti oli mõningaid erinevusi Janukovõtši tavapärases esinemismaneeris, soengus, kulmukarvades, silmades ja peakujus.

Uudistelehekülg Južnõi Federalnõi kõrvutas 28. veebruari ja 11. märtsi pildid Viktor Janukovõtšist.

News.ru edastas Ukraina rahvasaadiku ja Janukovõtši endise parteikaaslase Tarass Tšornovili tähelepanekuid: «Töötasin Janukovõtšiga koos neli aastat ja jälginud ta esinemisi kuus aastat. 11. märtsil nägin vist väga hea näitleja esinemist. Võimalik, et ma olen valel teel, kuid Janukovõtš ei tundunud Doni äärses Rostovis sellisena, nagu tegelikult on. Ta võis olla ravimite mõju all».

11. märtsi pressikonverentsil oli üllatuseks ka see, et Janukovõtšile ei saanud esitada küsimusi.

Oma esinemist alustas Janukovõtš sellega, et teatas oma elus olemisest. Enne seda levisid nii Ukraina kui Vene meedias spekulatsioonid ta haigusest ja isegi surmast.

Teda tundvad isikud on veendunud, et esimesel pressikonverentsil oli kindlasti Janukovõtš, kuid  teisel pressikonverentsil esinenud isik oli hoopis keegi teine.

Tšornovili sõnul on tal kahtlus, et Janukovõtšit asendati. 

«Ma ei tea, mis Janukovõtšiga juhtus, kas ta on elus või ta lihtsalt keeldus suures mängus ettur olemast. Nüüd ei ole Janukovõtš enam ettur, vaid seda on Putin,» lausus Tšornovil.

Janukovõtšit tundvatele isikutele jäi silma ka see, et endine president ei esinenud nii enesekindlalt kui tavaliselt.

Janukovõtš on tuntud ka selle poolest, et on oma välimuse detailide suhtes väga täpne.

Janukovõtši esinemist kommenteeris ka Regioonide Partei esindaja Aleksandr Volkov.

«Ma ei tea, kas see oli Janukovõtši teisik, kuid tean, et Viktor Fjodorovitš ei kanna kunagi kaks korda järjest sama ülikonda. Tal on selline komme. Kas tal ei ole enam rohkem ülikondi või tegid tema riietajad vea,» lausus Volkov.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles