Arizonas võõbatakse mustanahalisi heledaks ja vastupidi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prescotti linna kooli seinamaaling.
Prescotti linna kooli seinamaaling. Foto: Videokaader

Ühes Arizona linnakeses nimega Prescott puhkes veidravõitu skandaal.


Kohaliku kooli seinale tehti suur maaling, mis kujutab Arizona koolilapsi, vahendab Huffington Post. Kesksel kohal sellel seinamaalingul oli tumedanahaline negriidsete näojoontega poiss. Korraga tekkis linnaelanike seas liikumine, mis nõudis neegripoisi naha valgendamist.

«Mis mõttes on sellel seinamaalil kõige suurem figuur must kutt?» küsis liikumist juhtinud linnanõunik Steve Blair oma raadiosaatest. «Arvestame ikka kohalikku ajalugu ka ja kui mina üles kasvasin, siis oli siin ainult neli mustanahalist perekonda — kellega ma kõigiga hästi läbi sain — ega ma siis mingi rassist ei ole!» Veel kasutas Blair oma argumentatsioonis USA praegust presidenti.

Olgu kuidas on, aga mingi osa linnaelanike seas leidis see pöördumine kõlapinda. Ka maalingu kallal töötanud kunstnikud tunnistasid, et tihtipeale hõigati neile mööduvatest autodest rassilisi solvanuid. Kõik see kokku oli Prescotti heade inimeste jaoks juba liig mis liig ning nii võõbatigi tumedanahaline figuur heledamaks.

Uudis selle kohta lendas elektronide tiivul laiali üle Arizona, USA ja jõudis rahvusvahelisse meediasse. Nüüd hakkas Prescotti asjaomastele tunduma, et kuskil on tehtud mingi viga. Kibekähku otsiti taas üles pintslid ja värvipotid ning poisifiguur maalingul sai tagasi oma esialgse šokolaadikarva jume. Videot maalingu taasavamisest võib vaadata allpool.

Aga linnanõunik Blairilt võeti ära võimalus raadios esineda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles