Malaysia Airlines lend 370: kas Lõuna-Hiina mere «Bermuda kolmnuga» juhtum?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines lend 370: kas Lõuna-Hiina mere «Bermuda kolmnuga» juhtum?
Malaysia Airlines lend 370: kas Lõuna-Hiina mere «Bermuda kolmnuga» juhtum? Foto: SCANPIX

Mitme riigi esindajad ja tosinad lennukid otsivad Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud Malaysia Airlines reisilennukit.

Lend MH370 lahkus Kuala Lumpurist 8. märtsil kell 00.41 ning oleks pidanud maanduma Hiinas Pekingis kell 6.30, kirjutab Live Science.

Pardal oli 239 inimest, kellest 12 olid meeskonnaliikmed. Seni ei ole selle lennuki saatuse kohta eriti midagi teada. Viimane kontakt selle lennukiga oli kell 01.22, siis kadus ta radariekraanilt.

Lennuki kadumine tekitas sotsiaalmeedias laialdase spekulatsiooni, kas Lõuna-Hiina meres on oma «Bermuda kolmnurk». Sellele viitasid Twitteris isegi prominentsed Malaisia poliitikud.

Fraasi «Bermuda kolmnurk» võttis 1964. aastal kasutusele Chrles Berlitz, kes kirjutas raamatu legendaarsest vette vajunud linnriigist Atlantisest. Berlitzi arvates on Atlantise müstilised jõud ja paranormaalsed nähtused on selle taga, etn USAs Florida ranniku lähedal asuvas «Bermuda kolmnurgas» on lennukeid ja laevu kadunuks jäänud.

Aasate jooksul on «Bermuda kolmnurga» kohta välja pakutud väga erinevaid teooriaid, kaasa arvatud, et seal on Maa siseseid kristallid, mis takistavad merel orienteerumist ja kompassi tööd. Või siis seal on tulnukate ajavärav, mis viib lennukid ja laevad teistesse dimensioonidesse.

Nüüd tekitas Malaisia lennuki kadumine oletuse, et ka selle taga on mingid müstilised jõud. Malaysia Airlines lennuk Boeing 777-200 jäi kadunuks tegelikust Bermuda kolmnurgast täpselt vastaspoolkeral. Selle tõttu küsiti, kas see oli vaid kokkusattumus.

Maailma kaarti vaadates on näha, et Malaisia lennuki otsingupiirkond Lõuna-Hiina meres jääb Bermuda kolmnurgaga umbes samale laiusele.

Oletatud on, et see lennuk kukkus  jälgi jätmata merre või see kaaperdati ja on kuskil džunglis.

Kuna kadunud lennuki saatuse kohta info puudub, siis on spekulatsioonid kerged tekkima ning üha enam pakutakse üleloomulikke seletusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles