Uus Amelia Earhart tahab ümber maailma lennata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amelia Earhart
Amelia Earhart Foto: flywithamelia.org

Ameeriklanna, kes kannab sama nime nagu kunagine kuulus naispiloot Amelia Earhart, tahab ümber maailma lennata.

Ta kasutab selleks lennukit Pilatus PC-12 NG, edastab Yahoo News.

Uue Amelia Earharti eesmärgiks on lõpetada 1937. aastal tollase Amelia Earharti alustatud, kuid lõpetamata jäänud lend. Nii-öelda originaal Amelia Earhart jäi koos oma kaaspiloodiga kadunuks.

1937. aastal oli Amelia Earhart 39-aastane ning tuntud mitmete lennundusrekordite poolest.

Ta jäi kadunuks 2. juulil 1937. aastal Vaikse ookeani kohal olles ümbermaailmalennul ning tunnistati surnuks 5. jaanuaril 1939. aastal.

Amelia Earharti kadumismüsteeriumi uurijad leidsid asustama Howardi saarelt märke, et ta võis oma lennukiga selle lähedal alla kukkuda. Ka olevat Earhart ja ta kaaspiloot Fred Noonan püüdnud saada raadioa abil ühendust USA rannavalvega, kuid see ei õnnestunud.

Earharti ja ta kaaslase otsimismissioon läks 1930. aastatel maksma neli miljonit dollarit, kuid see ei andnud tulemusi.

Earharti kadumine on seni lahendamata.

Uus Earhart selgitas, miks vanemad talle kuulsa naispiloodi järgi nime panid.

«Mu vanemad tahtsid, et mul oleks hea eeskuju ja nad pidasid Amelia Earharti selleks. Kannan temaga sama nime ja loodan, et mu elu kujuneb sama seiklusrikkaks kui tema oma. Olen sarnaselt temaga väga lennundushuviline,» selgitas nüüdne Earhart.

Ta lisas, et isegi 21. sajandil on lennunduses liiga vähe naisi.

«USAs on vaid kuus protsenti naispiloote. Tahan muuta suhtumist, et piloodiamet ei sobi naistele. Ei pea olema poissnaine, et tegeleda alaga, mida peetakse meeste pärusmaaks. Lennunduses leidub ka modelli välimusega väga tarku naisi,» jätkas Earhart.

Nüüdisaegsel Amelia Earhartil on loomulikult paremad tehnilised võimalused ja parem lennuk kui ta eelkäijal. Tal on ka kaaspiloot, kes kannab nime Patrick Carter.

Ta lõi ka lehekülje The Amelia Project, milles ta oma plaani kirjeldab.

Nüüdne Amelia Earhart plaanib lennata 14 päevaga ümber maailma, tehes ka 14 peatust.

«Kui olin ülikoolis lasin uurida, kas minu perel võib olla sugulust Amelia Earhartiga. Tuli välja, et meil on kauge ühine esivanem 18. sajandil. Oleme väga kaugelt seotud, kuid me ei ole otseses veresuguluses,» selgitas Earhart.

)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles