Pildid: Malaisias kaasati kadunuks jäänud lennuki otsingutesse šamaan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädala laupäeval 8. märtsil jäi kaduniks Malaysia Airlines reisilennuk rohkem kui 200 inimesega pardal.

Seni ei ole Malaisia ega teiste riikide jõupingutused lennuki otsimisel vilja kandnud, edastab Huffington Post.

Selle tõttu kaasati Malaisias lennuki otsingutesse ka tuntud šamaan Ibrahim Mat Zin.

Täna toimus Kuala Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas šamanistlik rituaal, mille käigus šamaan lõi kokku kahte suurt puuvilja ja hüüdis valjul häälel vaimudele, et nad ta lennuki suunas juhataks. Samuti kasutati rituaalis anumat, milles oli vaim, kes andis lennuki kohta märke.

Rituaali teises osas läks šamaan koos abilistega sümboolselt paati. Šamaan vehkis ikka puuviljadega, ta üks abiline keerutas käes korvi ja anumat  ning ülejäänud laulsid. 

Selle eesmärgiks oli samuti leida kadunud lennuk ning saada teada, mis juhtus pardal olnutega.

Kadunuks jäänud lennukis oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget. Nende seas oli 152 Hiina, 38 Malaysia, 12 Indoneesia, kuus Austraalia, neli USA ja kolm Prantsusmaa kodanikku.

Samuti oli pardal kaks inimest nii Uus-Meremaalt, Ukrainast kui Kanadast ning üks inimene Venemaalt, Itaaliast, Taiwanist, Hollandist ja Austriast.

Malaysia Airlinesi lend 370 startis Malaisiast Kuala Lumpuri lennujaamast 8. märtsil kell 00.41 ning oleks pidanud maanduma Hiina pealinnas Pekingis 6.30.

Boeing 777 kadus radariekraanilt Lõuna-Hiina mere kohal kell 01.22 Malaisia aja järgi.

Juhtumi uurijad on seostanud lennuki kadumist ka kaaperdamise ja terrorismiga, kuid seni kindlad andmed puuduvad. Õnnetuse põhjusena kahtlustati ka kütuse otsa lõppemist ning pilootide enesetappu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles