Austraalia restoran nõuab taldriku tühjaks söömist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sushi.
Sushi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Austraalias otsustas üks restoranipidaja toitu alles jätvatelt klientidelt rohkem raha nõuda.

Lisaks sellele teatatakse pirtsutajatele, et nad teist korda tagasi ei tuleks, kirjutab Yahoo News.

30-kohaline Jaapani restoran Wafu asub Sydney äärelinnas ning selle omanik Yukako Ichikawa töötab ise ka kokana. Uue korra sisseseadmist põhjendab ta vajadusega keskkonnale mõelda.

Toidu allesjätjad peavad maksma täishinna, samas kui need kliendid, kes taldriku tühjaks söövad, saavad 30 protsenti allahindlust.

Ichikawa sõnul on restorani eesmärgiks jätkusuutliku tuleviku kindlustamine, mistõttu oma külastajatelt nõutakse rohkem kui muudes söögikohtades tavaks on.

Kõik Wafus pakutavad toidud on orgaanilised, need ei sisalda suhkrut, gluteeni ega muid lisaaineid. Kui mahetoit siiski alles jäetakse, teatavad teenindajad sööjatele, et nad järgmisel korral mõnd teist restorani külastaksid.

Menüüs on põhjalikult selgitatud, mida taldriku tühjakssöömise all mõeldakse – näiteks võib kaunistuseks mõeldud sidruniviilud alles jätta, kuid salati ja köögiviljade ärasöömine on kohustuslik.

Restorani kodulehel seisab, et kummaliste nõuete eesmärgiks on vähendada jäätmete hulka ja kaitsta seeläbi keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles