ELU24 LIVE/ Külas käis räppar Metsakutsu bändiga State of Zoe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba sel neljapäeval, 13.märtsil kell 11:00 tuli Elu24 stuudiosse külla Metsakutsu!


Metsakutsu ehk Rainer Olbri Täpsemalt tulen esitan oma värskemat loomingut albumilt "Kelmiküla Unistus". Metsakutsule omaselt ei tee seda ootuspäraselt ja tavaliselt, vaid võtan appi ühe oma lemmiku uuekooli elektroonilise soul-popi bändi State Of Zoe.

Teeme spetsiaalselt selle ülesastumise tarbeks LIVE kava kitarri, bassi ja elektroonikaga. Minu jaoks täiesti esmakordne kogemus ja ei jõua ise ära oodatagi, milline hakkab välja nägema minu räpp State Of Zoe andekate muusikute kätes.

Metsakutsu on Tallinna MC, kes lõi hiphopiga käed 1997ndal aastal olles ise kümne aastane. Kõik algas sahisevatest kassettidest ning taskupõhja kortsunud graffiti kavanditest.

Kuni 2000nda aastani siduski teda hip hopiga graffitikunst, rongiaiad ning Cool D. Cool D kassette kuulates jõuti ka sõbra May’ga (Big Mora) esimeste riimide kirjapanemiseni, mis nõretasid roppustest nagu proteesideta vanaisa lõuaots peale kohvilonksu. Koos lindistati kahe kassetijagu lugusid “X-Ray” ja “X-Ray vol 2 ehk Dj Eric ja Tantsutüdrukud.”

Raadio 2 saade “Linnadzungel”, hip hop elustiilipood “La Connecta” vanalinnas ning Noizmakaz’i album “Social Poetry” sundisid aga riimide kirjutamisse tõsisemalt suhtuma.

Pelgulinna tänavad viisid 13-aastase Metsakutsu kokku blondeeritud peaga tegelasega, kes kuulas boomboxiga üle laste mänguväljaku A-rühma kassetti “Laulmata Jäänud Laulud.” Tegelane kutsus end Jay-C’ks.

Jay-C innustas Metsakutsut oma lüürikat viimistlema, kuna tal olevat pelguräpi tolleaegse suurima staari Lil Jay’ga (Väike Jott) plaanis lugu “Lifestyle”. Kui Metsakutsu lüürika piisavalt viimistletud on, oli lootus ka loos kaasa lüüa.

Jay-C’st sai Wild Disease, kellega koos asutati Grand City Pelgu Kings. Sinna koondati kokku kõik pelgulinna räpparid ning koos anti välja album “Lootus Sureb Viimasena“, mille kujundas Big Mora ning tootis CD kirjutaja. Käest kätte müüdi iga viimane kui koopia ning tehti juurdegi. Raha joodi maha (ka Metsakutsu osa).

Lood levisid käest kätte, internetis. GCP`le tekkisid kontserdid, “fännid” ja vihkajad. Metsakutsu hakkas soolomuusikat tegema.

2004ndal aastal ristusid teed Toe Tag’i liidri ja kogu Eesti (hip hopi) vaimse isa Genkaga. Albumile “Legendaarne” sündis lugu “Värsiarhitektuur”, mis ilmus 2004-ndal aastal. Järgmisel aastal sõlmis Metsakutsu Legendaarne Recordsiga kokkuleppe teha plaat, mille väljaandmist toetab recordlabel.

Plaati lindistati 2005-ndast kuni 2010-nda aastani. Sinna vahepeale jäi lugematu arv kontserte, paar singlit ning 2 videot. Masa tehtud video loole “Miks Mitte Täna” (2006) ning Leedus filmitud video Leedu popsensatsiooni Skamp loole “Reach”, kus lisaks Metsakutsule räppisid ka Läti mc Ozols ning Leedu pundist G&G Sindikatas räppar Pushas.

22.oktoober aastal 2010 - ilmus Eesti hiphop’i esimene duubel-debüütalbum Metsakutsu “Vana-Testament” ja “Uus Testament”. Koos albumiga ilmus tänaseks Eesti Top 7 saates palju populaarsust kogunud video loole “Läheks”. Video püsis saates kokku 11 nädalat (nendest 2 nädalat esikohal). Metsakutsu "Testament" nimetati Eesti Muusikaauhinnad 2010 "Aasta hiphop artisti" nominendiks.

DISKOGRAAFIA

Albumid:

Testament (2CD "Vana Testament", "Uus Testament", Legendaarne Records 2010)

Singlid

Metsakutsu - Ei vaja singlit feat. Genka (singel, Legendaarne Records 2005)

Metsakutsu - Miks mitte täna feat.Genka (singel, video, Legendaarne Records 2006)

Metsakutsu - Sõjaolukord (singel, Legendaarne Records 2008)

Metsakutsu ja Sim Kares - 25 krooni (neti-singel, Legendaarne Records 2010)

Metsakutsu ja Sim Kares - Läheks (singel, video, Legendaarne Records 2010)

Kogumikud/Featuringid

Toe Tag feat.Metsakutsu - Värsiarhitektuur (Toe Tag "Legendaarne" MFM Records 2004)

Metsakutsu ja Sim Kares - Mis Tegelt Toimub (kogumikul "Volüüm 2", Mindnote Records 2006)

Skamp feat.Metsakutsu - Reach (singel, video, Tabami Records 2007)

10-6 feat.Metsakutsu - See On Me Blokk (10-6 "Tõe Tund" LP, Royal Records 2008)

Burn Still feat.Metsakutsu - Forget Your Dignity (Burn Still "Burn Still", 2009)

Videod:

Metsakutsu - Miks mitte täna feat.Genka (singel, video, Legendaarne Records 2006)

Skamp feat.Metsakutsu - Reach (singel, Tabami Records 2007)

Metsakutsu ja Sim Kares - Läheks (singel, video, Legendaarne Records 2010)

Ansambli State of Zoe laulja on Anneliis Kits

Anneliis Kits paistis hiljuti silma oma erilise esitlusviisiga ka Eesti Laul 2014 poolfinaalis, kust ta kahjuks edasi ei pääsenud.

"Teadsime, et see lugu on meie jaoks hea ja me oleme piisavalt suure koguse tööd ära teinud. Aga samas me ei kirjutanud seda spetsiaalselt Eurovisioni jaoks," sõnab Anneliis.

State of Zoe on tegutsenud ligi kolm aastat, aga bändi kontseptsioon ja liikmed on olnud liikuvad.

Varsti on ilmumas ka bändi album, mis hetkel on tegemisel. State of Zoe astub üles ka Tallinn Music Weekil.

Külas käisid: Anneliis Kits - vokaal, Siim Avango - bass & elektroonika, Raul Ojamaa - kitarr & elektroonika, Caspar Salo - perkussioonid ja elektroonika.

)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles