Viimane mood! Hangi endale nutitualetipott!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kodumessil automaatne WC-pott ehk nutipott!
Eesti Kodumessil automaatne WC-pott ehk nutipott! Foto: Reporter.ee

Milline on tõeliselt nutikas kodu? Kas selline kus pesuvett kütab päikesepaneel ja tualetis käimiseks pole paberit vajagi? Seda kõike nägi Tallinnas Eesti suurimal kodumessil!

Nädalavahetusel näidati Saku Suurhallis toimunud Kodumessil, mida kõike võib inimesel kodus hädasti tarvis minna, et hästi ja mugavalt ära elada. Kohale oli tulnud 83 firmat, kes kõik püüdsid rahvast meelitada nutikusega. Alustades näiteks sellisest paigast, kus isegi kuningas jala käib.

Nutikaid tualetipotte hakati Jaapanis tootma juba 80ndatel.

Eesti WC-revolutsinäär Raivo Torim: Meil on sellel näitusel välja pandud täisautomaatne tualetipott. See tõstab ise kaane üles ja pott ise tunnetab, kui inimene on selle peale istunud. Nupuvajutusega teeb pott sooja veega poti ja tagumiku pesu ja kuivatab ka fööniga.

Püsti tõusmisel toimub automaatselt poti loputus. Seal sees on selline tornaado nimeline keerissüsteem, mis viib kõik alla ja pott laseb seejärel ka kaane ise alla. Inimesel jääb ainult ise püksid maha lasta ja siis hiljem üles tõmmata.

Seda kõike juhitakse tahvelarvuti suuruse puldi abil. Pildid on nuppudel peal, mis mida teeb. Loomulikult võib kogu asja ka potile sisse programmeerida.

Mis tunne küll sellise poti peal istuda on?

WC-revolutsinäär Raivo Torim: Kes seda potti kasutanud veel pole arvavad, et tegu on nagu autopesuga. Et tulevad harjad ja käivad ringi. Aga tegelikult on mõnusalt soe prill-laud ja vesi on ka 37 kraadi. Prill-laua temperatuur on 35 kraadi.

Istud mõnusalt sooja laua peale ja külje pealt tuleb üks pulk välja, mis pritsib alt vett üles. See on just sellise mõnusa survega. Mõnus soe vesi, mis ei tee haiget ega jäta ka tagumikku mustaks. Kõik saab ilusasti korda.

Selline nutitualetipott maksab pisut üle 1700 euro.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles