Tanel Padar tele-show «Laula mu laulu» võtetel: puhkusest pole juttugi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar «Laulu mu laulu» saates
Tanel Padar «Laulu mu laulu» saates Foto: Mihkel Maripuu

Juba mõne aja pärast toob Kanal 2 ekraanile oma kevadise suurprojekti, uudse ja haarava laulusaate «Laula mu laulu». Seitse armastatud ja kuulsat eesti lauljat, kelle hitte oskab iga eestlane unepealt kaasa laulda, kolivad nädalaks ajaks ühe katuse alla ja hakkavad üksteise laule just nii ümber tegema, nagu heaks arvavad.

Elu24 reporter käis saate salvestamise võtetel kohal ja ajas juttu andeka ja šarmika muusiku Tanel Padariga, kes varjus terve päeva salapäraselt päikeseprillide taha.

Kuidas leidis tiheda graafikuga muusik uue saate jaoks nädalaks aega?

«See on puhkepäevade arvelt. Eks selle nädalaga oleks jõudnud ka muid asju teha. Õnneks sain asjad nii sättida, et midagi olulist tegemata ei jää ja teisi saan tagantjärele teha,» selgitab rokkmuusik.

Saates osalemine on mehe jaoks pigem töö, puhkusest pole juttugi. Hommikul kaheksast algab päev pihta ja kestab ligi üheteistkümneni õhtul välja. Vahepeal on söögikorrad ja kogu aeg peab midagi tegema, tunne on, nagu jääks pidevalt igale poole hiljaks.

«Vahepeal on osalejatel hämming, et mis päev täna on. Päevad on nii pikad, nagu oleks juba mitu päeva seljataga. Suhteliselt tempokas on,» lisab Padar.

Kas vaba aega ei jää muusikutele üldse, et jalad seinale visata või napsi võtta?

«Selleks leiab ikka aega! Õnneks meil õhtused kontserdid on sellised mõnusad, väike snäkk, jook ja muhe jutt,» on päikeseprillide taha varjunud muusik positiivne.

Laulude õppimine Taneli jaoks keeruline ei ole, lihtsalt aega kipub nappima ja nende harjutamine käib küll une arvelt.

Tanel kirjutas näiteks Genka tekstid kuulmise järgi maha: «Ühte kohta kuulasin lausa 15 minutit ja mõtlesin, et huvitav, mis sõna see on. Piinlik oleks ka valede sõnadega laulda, mõte läheb kaduma. Isegi internetist ei maksa sõnu võtta, sest seal võivad ka olla kellegi kuulmise järgi mahakirjutatud lood.»

Kaasosalejal Hardi Volmeril juhtus, et Padari loos oli lausa üks rida vale. Õnneks loo mõte päris kaduma ei läinud.

Muusikud saates omavahel üksteisele nõu ei anna, sest artistid ise ei tea, mis lugusid neilt keegi esitama hakkab. See jääb üllatuseks.

Majast suurt välja ei hiilita ja külalisi ei käi. Üks õhtu õnnestus Padaril poistega saunaõhtu korraldada, mis oli kamba jaoks väga värskendav, sest saadi korraks majast eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles