Queen ja Adam Lambert lähevad koos tuurile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti rokkbänd Queen teatas, et nad lähevad koos laulja Adam Lambertiga suvetuurile.

Esialgu on kavas 19 kontserti Põhja-Ameerikas, kirjutab Rolling Stone. 32-aastane Adam Lambert on mitmed korrad varem koos legendaarse rokkbändiga esinenud, kuid nüüd on tegemist esimese ametliku ühise tuuriga.

Kitarrist Brian May ja trummar Roger Taylor esinesid Lambertiga esimest korda koos 2009. aastal Ameerika superstaarisaate «American Idol» finaalis, kus Lambert sai teise koha. 2011. aastal astus trio lavale MTV Euroopa muusikaauhindade galal ning 2012. aastal andsid nad koos Euroopas mitu täispikka kontserti.

May selgitas, et tulevane tuur erineb koostööst laulja Paul Rodgersiga.

«Pauliga oli meil tore, kuid asi sai loomuliku lõpu,» sõnas May. «Adamiga juhtus kõik orgaaniliselt. Ma tean, et inimesed küsivad, kas Queen on ilma Freddie'ita ikka Queen. Ma ei oska öelda. Me tahame lihtsalt veel korra tuurile minna. Adam ei ole imiteerija. Meie jaoks on tegu tundmatu maaga.»

«Adam on võrratu esilaulja,» lisas Taylor. «Ta on hiilgav diiva ja me mõtleme seda parimal viisil. Me vajame tema teatraalsust. Tal on uskumatu hääleulatus ja ta sobib meie materjaliga suurepäraselt.»

Lambert tunnistas, et varalahkunud Freddie Mercury kingadesse astumine on jätkuvalt üsna hirmutav.

«Tõeline maiuspala on astuda lavale, austada teda ja laulda mõningaid parimaid laule, mis eales kirjutatud,» sõnas Lambert, kelle üks muusikalistest iidolitest on alati olnud Mercury. Isegi superstaarisaate prooviesinemisel kandis ta ette Queeni suurima hiti «Bohemian Rhapsody».

Trio pole veel otsustanud, milliseid laule esitama hakatakse, kuid nad vaatavad üle kogu Queeni kataloogi.

«Meie suurim probleem on see, et meil on liiga palju hitte. Meil on väga huvitav lavakujundus. See on suur ja julge. Anname endast maksimumi,» lubas May.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles