Viljandi folgil tantsivad Aleksander Rybaki taustatantsijad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frikar esineb Viljandi folgil.
Frikar esineb Viljandi folgil. Foto: www.frikar.com

Tulenevalt tänavuse Viljandi pärimusmuusika festivali teemast “Seest tuleb üks tants!” avatakse festivali kolmeks esimeseks päevaks linna spordihoone vanas osas tantsuteater, kus kodumaiste tantsijate ja muusikute kõrval pakuvad elamusi tegijad Norrast ja Hispaaniast.

Teiste seas tulevad lavale erakordsete akrobaatiliste võimetega norralased, kes viimase aasta vältel on üle-euroopalist kuulsust kogunud Eurovisiooni lauluvõistluse võitja Aleksander Rybaki taustatantsijatena.

Festivali pealik Ando Kiviberg rääkis, et Norra trupi Frikar liikmete näol on tegu väga andekate ja mitmekesiste oskustega tantsijatega, keda Euroopa laiem avalikkus õppis tundma eelmise aasta kevadel, mil nad võitsid koos Aleksander Rybakiga Eurovisiooni lauluvõistluse.

“Seejuures on kahetsusväärselt vähe juttu olund tõigast, et oma kodumaal on nad ühed silmapaistvamad pärimustantsu hoidjad, tutvustajad ning töötlejad. Meie festivali publik saab juuli lõpus selles oma silmaga veenduda,” sõnas Kiviberg.

Viljandis toob Frikar vaatajateni humoorika kava “Mjølk”, milles kannavad keskset rolli teel piimapuki juurde kohtuvad talumehed. See, mis juhtuma hakkab on ühtaegu sürrealistlik ja haarav.

Lisaks esineb festivali tantsuteatris Hispaaniast Sevillast pärit flamenkotrupp Puerto Flamenko, kes rõõmustab vaatajaid lavastusega “Triana”, mida esinejad ise iseloomustavad kui tajude tralli metsiku lõbutsemise ja härda pühalikkuse vahel.

Eestimaistest tantsulavastustest saab pärimusmuusika festivali tantsuteatris näha tänavuste teatriauhindade jagamisel parima lavastuse kategoorias nelja tugevama hulka valitus “Tantsumasinat” ja mai lõpus Pärimusmuusika Aidas esietendunud “Hinged rändavad kevadeti”.

XVIII Viljandi pärimusmuusika festival leiab aset 22.-25. juulil
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles