Oscari-nominent sai šokeerivalt vähe palka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barkhad Abdi
Barkhad Abdi Foto: SCANPIX

Pühapäeval parima meeskõrvalosa Oscarile kandideerinud näitleja Barkhad Abdi avalikustas oma jahmatavalt väikese palganumbri.

28-aastane somaallasest näitleja tegi väljapaistva rolli filmis «Kapten Phillips», kuid väidetavalt teenis ta selle eest kõigest 65 000 dollarit, kirjutab The New Yorker. «Kapten Phillipsi» eelarve oli 55 miljonit dollarit ja see on tänaseks kassatulu toonud üle saja miljoni dollari.

Tegemist oli Abdi filmidebüüdiga ja Briti filmiakadeemia tunnustas teda parima meeskõrvalosa auhinnaga. Lisaks pälvis ta hulgaliselt muid nominatsioone.

The New Yorkeri andmetel on aga Abdi taskud nii tühjad, et ta elas filmi promodes ära ainult tänu stuudiolt Sony Pictures saadud taskurahale. Enne Oscari-galat kandis Abdi laenatud riideid ning teda sõidutas tasuta erinevatele üritustele Somaaliast pärit taksojuhist sõber.

Abdi sündis Somaalias, kuid ta kolis 14. aastaselt koos perekonnaga Minnesota osariiki Minneapolisse. «Kapten Phillipsi» rolli sai ta pärast avalikul castingul esinemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles