Kes tsenseeris Jared Leto Oscari-kõne: Venemaa või Filmiakadeemia?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Leto
Jared Leto Foto: SCANPIX

Venemaa riigikanal Pervõi Kanal ei kandnud pühapäeval toimunud Ameerika Filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite galat otse üle, et keskenduda Ukrainas toimuvale. Kui gala järgmisel päeval eestrisse lasti, oli sellest välja lõigatud näitleja Jared Leto tänukõne.

«Tahan öelda kõigile unistajatele üle maailma, kes seda täna vaatavad paikades nagu Ukraina ja Venezuela: oleme siin ja mõtleme teie peale ajal, mil näete vaeva oma unistuste täideviimiseks, et saavutada võimatut,» sõnas Leto kuldmehikest vastu võttes.

Venemaa riigikanal tunnistas, et Leto kõne oli saatest välja lõigatud, kuid eitas, et selle taga olid nemad. «Kanal edastas Oscari-tseremoonia 90-minutilise rahvusvahelise versiooni, mida ei tohtinud lõigata ja mille andis meile autoriõiguste omanik,» ütles Pervõi Kanali esindaja väljaandele The Hollywood Reporter.

Kellele kuuluvad Oscari-gala õigused? Telekanali ABC pressiesindaja ütles veebisaidile animalnewyork.com, et selleks on Ameerika Filmiakadeemia. Filmiakadeemia pressiesindaja sõnas: «Meie salvestame otseülekannet, kuid me ei tee lõigatud versioone.»

Seega ütleb Kremli kontrolli all olev Pervõi Kanal, et Leto tänukõne lõikas välja Akadeemia, kuid Akadeemia väidab vastupidist.

Jared Leto võitis parima meeskõrvalosa Oscari filmis «Dallas Buyers Club» (Elujanu) tehtud rolli eest. Tema bänd Thirty Seconds To Mars astub juba 12. märtsil lavale Kiievis, millele järgneb viis kontserti Venemaal. 20. märtsil esineb ta Tallinnas Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles