H&Mi riietekogumisalgatus Eestis!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta kevadel käivitas H&M esimese moeärina ülemaailmse tekstiiliesemete ümbertöötlemise ja taaskasutamise algatuse
2013. aasta kevadel käivitas H&M esimese moeärina ülemaailmse tekstiiliesemete ümbertöötlemise ja taaskasutamise algatuse Foto: H&M

2013. aasta kevadel käivitas H&M esimese moeärina ülemaailmse tekstiiliesemete ümbertöötlemise ja taaskasutamise algatuse. Samasugune projekt käivitus Eestis 2013. aasta sügisel. Kliendid saavad H&Mi kauplustes asuvatesse rõivastekogumiskastidesse tuua kõik oma vanad riided, seejuures pole oluline ei antud riideesemete bränd ega ka seisukord.

“See algatus on suunatud eeskätt keskkonnale. Lühemas perspektiivis on meil selge visioon vältida raiskamist ja vähendada prügimäele sattuvate jäätmete kogust. Pikemas perspektiivis soovime aga leida lahenduse, mis võimaldaks kõikide tekstiilkiudude ümbertöötlemist ning taaskasutust,” ütleb H&Mi tegevdirektor Karl-Johan Persson.

H&Mi kliendid saavad seeläbi kaasa lüüa loodusvarade päästmises ning tekstiilijäätmetest tingitud keskkonnamõjude vähendamises.

Seepärast võtabki H&M vastu kõikvõimalikke rõivaesemeid, seejuures ei oma eseme bränd ega seisukord tähtsust. Iga H&Mi riidekogumiskasti toodud rõivakoti eest saab klient vastutasuks ühe -15% allahindluskupongi, mida saab lunastada oma järgmisel ostul ning mis kehtib ühele esemele. Kokkukogutud rõivastega tegeleb H&Mi partner I:Collect, mis pakub tekstiilide ümbertöötluseks ja taaskasutamiseks sobilikku taristut.

Kogu võimalik riietekogumisalgatusest saadud tulu annetatakse H&M Conscious fondile ning on sihtotstarbeliselt suunatud tekstiilkiudude taasringluse innovatsiooniprojektidele.

Lisaks sellele annetab H&M igalt algatusega kogutud rõivakilogrammilt 0,02 eurot UNICEF Eestile.

H&Mi koostööpartner I:Collect on loonud muuhulgas ka veebilehe http://hm.charitystar.com/, mis sisaldab infot igas riigis kokkukogutud rõivaste hulga ning vastavatele heategevuslikele organisatsioonidele toetuseks laekunud summade suurusjärkude kohta.

2014. aasta veebruari lõpus jõudsid H&Mi kauplustesse müügile esimesed ümbertöödeldud tekstiilikiududest õmmeldud tooted, mis on valmistatud ülemaailmse riietekogumisalgatuse käigus kogutud rõivastest.

Ümbertöödeldud puuvillast valmistatud viis klassikalist teksatoodet, nagu teksapüksid ja –jakid, on hea näide sellest, kuidas H&M sulgeb tekstiilitoodete tarbimisahela. Uus teksakollektsioon sisaldab 20% ümbertöödeldud puuvilla, mis on maksimaalne kogus, mida tänapäeval on võimalik saavutada ilma kvaliteedis järele andmata.

Rohkem informatsiooni leiab aadressilt hm.com/longlivefashion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles