Realistlik Barbie võib peagi müüki jõuda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nickolay Lamm

Kunstnik Nickolay Lamm avaldas mullu juulis pildid 3D-printeriga valminud nukkudest, mis põhinesid keskmise 19-aastase naise mõõtmetel.

Tänu värskele rahakogumiskampaaniale võib nukk «Lammily» ka reaalselt müüki jõuda, vahendab Huffington Post.

Nukul on painduvad randmed, põlved ja küünarnukid, naturaalse väljanägemisega meik ja riided, milliseid inimesed igapäevaselt kannavad.

«Hetkel pole müügil ühtegi sarnast nukku,» sõnas Lamm. «Enamik nukkudest on riides nagu printsessid või nad kannavad erilisi kostüüme. Mina soovisin, et Lammily kannaks selliseid rõivaid, mida võiks disainida Gap või J. Crew. Pole mingit põhjust, miks nukkudele ei võiks sobida lihtsad igapäevarõivad.»

Lammi sõnul disainis ta nuku nii lastele kui nende vanematele mõeldes.

«Väikesed tüdrukud ei mõtle figuurist, vaid nad tahavad nukku, millega oleks lõbus mängida. Algne kampaania oli mõeldud pigem vanematele, kuid tulevik sõltub noortest tüdrukutest, kes tahavad Lammilyga mängida. Kulutasin kõvasti aega ja tegin palju uurimistööd, et luua nukk, mis meeldiks tüdrukutele. Ta pole lihtsalt tavaliste kehaproportsioonidega nukk, vaid lõbus mänguasi, millel on juhtumisi tavalised proportsioonid. Edasise kampaania teeme sellise, mis köidab eelkõige lapsi,» seletas Lamm.

Barbie looja Mattel on nuku kehaproportsioone kaitsnud, öeldes: «Barbie ei pidanudki realistlik olema. Ta disainiti selliselt, et tüdrukutel oleks teda lihtne riietada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles