Jazzkaare üllatusesineja on üks post-dubstepi suuremaid staare Mount Kimbie

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Kimbie
Mount Kimbie Foto: promo

Klubimuusika värske maiuspala Jazzkaarel on Londoni muusikute elektrooniline duo Mount Kimbie. Kontsert toimub 26. aprillil Merepaviljonis ja piletid tulevad müüki täna alates kella 11.00. Esimesed 100 piletit erihinnaga!

Mount Kimbie on Londoni andekate muusikute Kai Campos'e ja Dom Maker'i duo. Tallinna kontserdil trimmivad nuppe ja mängivad pille kolm meest.

Jazzkaarele on kampa võetud ka Kai ja Dominici sõber trummar Tony Kus.

«Mount Kimbie on James Blake'i kõrval üks post-dubstepi suuremaid staare. Vaieldamatult seekordse Jazzkaare kaasaegseim artist,» hõikab Raul Saaremets ja teda tasub uskuda.

«Kai ja Dom alustasid samas muusikalises sahtlis, kus nende sõber James Blake,» on öelnud muusikakriitik Ats Luik. James on suuresti süüdi ka nende kõlapildi kujundamises.

«Mõlemad kütsid madalama otsa elektroonilist muusikat, aeg-ajalt vokaalijuppe lugudesse torgates,»  jätkab Mount Kimbie viimase plaadi arvustuses Luik.

Tänaseks on Blake’ist saanud «uue-soul’i» kangelane, Mount Kimbie aga vallutab klubilavasid ja teeb koostööd artistidega nagu The xx, The Big Pink, The Foals, King Krule, Gilles Peterson ja Andreya Triana. Mount Kimbie’le on antud austav tiitel, kui «post-dubstep pioneer».

Kai ja Dom eksperimenteerivad helide loomisel paljuski enda poolt jäädvustatud ümbritseva keskkonna sämplitega. Nende 2010. aastal ilmunud  debüütalbum «Crooks & Lovers» võeti kriitikute poolt vaimustusega vastu. Eelmisel aastal ilmunud teisel täispikal albumil «Cold Spring Fault Less Youth» on bänd oma kõla veelgi säravamaks ja avaramaks lihvinud, lisades hulganisti ka akustilisi pille.

Ats Luik märgib, et Mount Kimbie uus suund on põnev, live’idel mängivad nad ise kitarre, peksavad trumme, näpivad sämplereid, trummimasinaid ja süntesaatoreid ning laulavad vaheldumisi. Ka bändiliikmed ise on kiitnud, kui tiheda ja valjuna nende heli just kontsertidel kõlab.

Pange tähele – this band is LOUD! See muusika haarab kaasa trendimaia publiku ning on festivali emotsiooniderikas ja kevadvärske finaal Merepaviljonis.

Mount Kimbie kontsert Jazzkaare juubelifestivalil toimub laupäeval, 26. aprillil Merepaviljonis. Piletid lähevad müüki teisipäeval, 4. märtsil kell 11 Piletilevi müügipunktides ja internetis. Esimesed 100 piletid tulevad müüki hinnaga 15 eurot, hiljem piletid hinnaga 20 eurot.

Täpsem info numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee.

Vaata ka SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles