Tiramisu leiutanud restoran sulgeb uksed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiramisu
Tiramisu Foto: Wikipedia.org

Itaalia restoran, kus leiutati maailma üks kuulsamaid desserte tiramisu, peab majanduslanguse tõttu uksed sulgema.

See Põhja-Itaalias Trevisos asuv pererestoran Le Beccherie avas uksed 1939. aastal,  edastab Correre della Sera.

Populaarne restoran on viimast päeva lahti 30. märtsil.

Just sellest restoranis leiutasid 1970. aastastel selle omanikud Ada ja Aldo Campeol ning pagar Roberto Linguanotto Itaalia köögi ühe kuulsama roa – tiramisu.

«Tiramisu» tähendab tõlkes «tõsta mind üles». Tegemist on kohvimaitselise magustoiduga, milles on mune, suhkrut, toorjuustu, kakaopulbrit, savoiardi küpsiseid,  espresso kohvi, Cointreau või Amaretto likööri ja vahukoort.

Tiramisust on kujunenud kogu maailmas üks lemmikmagustoite, kuid see ei aita restoranil püsima jääda.

Le Beccherie praegune omanik Carlo Campelo sõnas, et Itaalias on praegu rasked ajad ning see sunnib neid tegevust lõpetama.

«Kliente on varasemast märgatavalt vähem. Isegi poliitikud, ärimehed, sportlased ja filmistaarid ei tule enam siia,» lausus Campelo.

Ta lisas, et restoranis einestamise asemel eelistatakse nüüd kiirtoitu ja kaasa võetavaid snäkke.

Seda restorani tuntakse veel faktist, et uksed avati 1. septembril 1939 kui lahvatas Teine maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles