Eesti Laul kutsub taas külla Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse õpilased ja õpetajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti Laulu finaalkontserdi korraldajad jätkavad traditsioone ja kutsuvad ka sellel aastal 1. märtsil toimuva muusikasündmuse peaproovist osa saama Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse õpetajad ja õppijad.

Keskus tegeleb erivajadustega inimeste tööeluks ettevalmistamisega juba 1996. aastast. Tänaseks on Astangul 116 õppijat.

Astangu keskuse üks väärtuseid on: me märkame ja mõistame - me märkame oma kliente, kolleege ja partnereid ning nende vajadusi; asjatundjatena me mõistame ning arvestame nendega.

Neid väärtusi hindab ka Eesti Laulu tiim ning soovib lisaks uute muusikaliste talentide avastamisele, märgata ja toetada inimesi, kes seda vajavad.

Tiit Kimmel Eesti Rahvusringhäälingust märkis, et oluline on hoida inimesi, kellel on sellest hoidmisest rõõmu. «Eelmise korra kogemusi ja protsessi saab hinnata tänase taustal, ja nii on loodud kontakt ning uudishimu, mida vahest muidu ei oleks tekkinud. Ja kui igaüks oma emotsioonidest natukenegi edasi räägib, saavad teisedki sellest osa. Ja mõistagi tänu Nokia kontserdimajale, kellega koos me oma sõpru võõrustame,» lausus Kimmel.

Astangu keskuse arendustalituse juht Liina Teesalu sõnab: «Astangu eesmärk on lisaks erivajadusega inimeste tööeluks ettevalmistamisele ka laiemalt nende aktiivsusele kaasa aitamine. Eesti Laulu poolt tulev tänuväärne innustus osaleda aasta ühel olulisemal muusikaüritusel, annab tugeva signaali, et erivajadusega inimesed on oodatud ühiskonna- ja kultuurielus osalema ja see täiustab mis tahes kogukonda, alates saalitäiest publikust kuni riigi elanikkonnani.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles