The Kooks, Daughter ja teised lisandusid Positivuse programmi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birth Of Joy
Birth Of Joy Foto: promo

The Kooks, Daughter, of Montreal ning Birth Of Joy esinevad sel aastal Positivus festivalil. Eelnevalt on esinejatena avalikustatud Kraftwerk, Bastille, Laura Mvula, The 1975 ja Kid Karate. Positivus 2014 toimub 18.-20. juulil ning piletid on saadaval hinnaga alates EUR 57.

The Kooks, kes annab sel aastal välja oma neljanda albumi, on Positivuse külastajate poolt kaua oodatud esineja. Bänd on esinenud pea igal suuremal festivalil maailmas, kuid mitte pärast 2012. aastat. See omakorda teeb uue albumi ootuse veelgi põnevamaks.

Debüütalbum ‘Inside In/Inside Out’ oli selle sajandi esimese kümnendi üks olulisemaid indie-albumeid – julge, energiline, meloodiline ning põnev. Indie pop-rock’i superstaari staatust kinnitasid ka teine ja kolmas album – ‘Konk’ (2008) ja ‘Junk of Heart’ (2011).

Daughter’i muusikalise staatuse kohta ütleb palju bändi plaadifirma 4AD, kelle artistide hulka kuuluvad ka näiteks The National, Grimes, Bon Iver, Camera Obscure ja teised. Nende rahustavaid meloodiaid ja imekaunist naisvokaali on olnud kuulda mitmes BBC telesarjas ning USA teleseriaalis, üheks neist on näiteks Grey Anatoomia. Singlit ‘Youth’ kasutati Tour de France’i promovideos.

Eelmisel aastal esines Daughter Glastonbury John Peel’i laval ning seda kontserti peetakse 2013. aasta festivali üheks muljetavaldavaimaks. of Montreal’i eestvedaja Kevin Barnes on bändi karjääri jooksul loonud hulgaliselt kaasakiskuvaid pop-lugusid. Nende kummalised live-esinemised sisaldavad alati põnevaid elemente – alustades pulmakleitidest ning lõpetades karkudega.

Oma tegevuse jooksul on of Montreal loonud biitlitest, David Bowie’st ning Prince’ist mõjutatud psühhedeelilist poppi, mis on segunenud elektroonika, funk’i, glam’i ja afrobeat’iga. Iga värske loo puhul armuvad fännid sellesse USA bändi üha uuesti ja uuesti.

Hollandist pärit psühhedeelilist rock’i viljelev Birth Of Joy on end tõestanud kui tõeline rock-sensatsioon. Blues’ist ja higisest rock’n’roll’ist mõjutatuna, viib Birth Of Joy publiku tagasi vanadesse headesse MC5, The Doors’i ja isegi Pink Floyd’i aegadesse. Samal ajal aga tutvustavad nad moodsa kiiksuga stoner, grunge ja punk-rocki.

Festivalipass maksab hetkel EUR 57.00, koos telkimisega EUR 63.00. Pileteid saab osta Positivus festivali kodulehelt, Piletilevist ning Ticketprost.

Sel aastal esinevad Positivusel Kraftwerk, The Kooks, Bastille, Laura Mvula, Daughter, of Montreal, The 1975, Birth Of Joy ja Kid Karate.

Positivus festival toimub Salacgrivas, Lätis juba kaheksandat korda. Festivali peasponsor on Lattelecom ning toetajad Nordea ja Tuborg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles