Austraalias «sajab» joobes papagoisid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalias «sajab» papagoisid
Austraalias «sajab» papagoisid Foto: SCANPIX

Austraalia Põhjaterritooriumi elanike sõnul on igal aastal ühel ja samal ajal näha purjus ja pohmellis papagoisid, kes lennu pealt ja puudelt alla kukuvad

Palmerstoni loomakliiniku asutaja Lisa Hanseni sõnul näitas kukkunud papagoide uurimine, et nad on tarbinud mingit purjutavat ollust, kirjutab abc.net.au.

«Seda juhtub igal aastal just mais ja juunis. Nad tarbivad mingit ainet, mis tekitab neile joobe ning pohmelli. Linnud ei ole enam suutelised end kontrollima ning kukuvad alla,» selgitas Hansen.

Loomaeksperdi kinnitusel on mõned papagoid tarbitud olluse tõttu raskelt haigestunud. Neile antakse ravimeid ja pannakse dieedile.

Kohalikud on joobes papagoisid leidnud nii oma aedadest kui ka linnatänavatelt ning viinud loomaarstide juurde.

Eksperdid ei ole siiani suutnud kindlaks teha, mida linnud tarbivad, kuid see saladus loodetakse lahendada. Arvatakse, et põhjuseks võib olla mõne taime käärima läinud mahl või nektar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles