Kuula! Eesti-ukraina ansambel Svjata Vatra pühendab värske loo Ukrainas hukkunutele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil Foto: Jelena Rudi

Ansambel Svjata Vatra lasi välja uue loo «Vogon zapeklyh ne peche» (tuli karastatuid ei põleta), mis on pühendatud kõigile neile vapratele, kes seisid ja seisavad Majdanil, et kaitsta demokraatiat ja inimõigusi.

Ukrainas toimuv on ammu väljunud ühe riigi piirest. Eesti-ukraina ansambli Svjata Vatra muusikud on alati väärtustanud peret, oma vaba riiki, õigust oma kogukonnas kaasa rääkida ning demokraatlikke põhimõtteid toetada. Muusikutena saavad nad teha seda läbi iskliku eeskuju ja loomulikult muusika kaudu.

Loos «Vogon zapeklyh ne peche» mälestatakse inimesi, kes on kahjuks Majdanil hukkunud ning austakse neid, kes osalesid vabadusepüüdlustes kas otseselt väljakul tegutsedes või kõikjal maailmas kaasa elades.

Lugu puudutab laiemalt vabaduse teemat, mitte ainult Ukrainas, vaid igal pool tuleb olla inimestel aus ja väärikas. Koostöös ja austuses on võimalik luua vaba ühiskond, milles valitseb armastus ja rahu.

19. veebraril sündinud lugu «Vogon zapeklyh ne peche» salvestati 21.veebruari Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia Stuudios Janar Paeglise käe all. Helitöötluse tegi Svjata Vatra helimees Alo Jaanivald ja solist Ruslan Trochynskyi.

«Vogon zapeklyh ne peche» sõnad ja viis Ruslan Trochynskyi, arranzeering ansambel Svjata Vatra: Juhan Suits, Madis Pilt, Martin Aulis.

«Vogon zapeklyh ne peche» (Tuli karastatuid ei põleta)

õlg õla kõrval meil ühine mõte

me armastame ja usume ühte

õlg õla kõrval meil ühine mõte

me armastame ja usume ühte

olen uhke, et olen ukrainlane

olen uhke, et on Majdan

on tugevaid inimesi, kes päeval ja öösel

võitlevad vabaduse eest

õlg õla kõrval...

püsivad, murdumatud nii lumes kui tules

tuli karastatuid ei põleta

tuli karastatuid ei põleta

neile, kes valasid lumele ehtsat kasakaverd - au kangelastele!

neile, kes elavad - raudset tahet, et hoida vabadust ja üles ehitada vaba riik!

elu on antud meile mitte selleks, et elada usaldamatuses ja vales -

oleme ausad, saame õnnelikuks, nii jääme kestma!

Svjata Vatra nimel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles