EV 96 - oranž sümboliseerib karjerismi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 96.aastapäeva vastuvõtul pimestas oma kärtsoranži kostüümiga Europarlamendi saadik Marianne Mikko.

Värvipsühholoogia väitel sümboliseerib oranž ülevoolavat ja puhast rõõmu, aga ka julgust, võimsust, luksust, uhkust ja karjerismi.

Oranž mõjub kuumana, kuiva ja tihke ja kompaktsena, ta stimuleeerib ja kannustab, kütkestab ja soojendab oma paistega.

Klassikaline psühholoogia väidab, et inimene tajub maailma põhiliselt viie meelega – nägemise, kuulmise, haistmise, maitsmise ja kompimise abil, kusjuures 80% informatsioonist saadakse nägemismeele kaudu.

Inimene eristab värve nagu helisidki vastavalt silma ja kõrva võimalustele.

Värvidel, helidel, lõhnadel ja maitsetel on meie meeltele umbes samasugune mõju nagu söögil seedeorganitele: nad on tunnetuslik toit, mida tarbib meie psüühika selleks, et infovahetust organismi ja keskkonna vahel töökorras hoida.

Marianne Mikko  pajatas enne Eesti Vabariigi pidupäeva Buduaarile, et võttis seekord presidendiballi jaoks valmistumist väga tõsiselt.

"Sel aastal tundsin, et tahan ida ja läänt ühendada. Minu kleidi kangad pärinevad Indiast ja värv on oranž. See toon on mind alati rõõmustanud, kui olen Aasias jälginud budistlikke munki. Et aga viimasel ajal paelub mind üha enam art-deco, siis tikand mu toorsiidist jakil on mõjutatud just sellest kunstivoolust," kommenteeris Marianne oma kostüümivalikut.

Marianne lasi oma kleidi õmmelda tunnustatud moedisaineril Riina Põldroosil.

Vaata Marianne kleiti!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles