Kuidas sulle meeldis Evelin Ilvese enda disainitud lumekuninganna kostüüm?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaliste saabumine Pärnu kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõtule.
Külaliste saabumine Pärnu kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõtule. Foto: Ants Liigus

Presidendiproua Evelin Ilves saabus Pärnu kontserdimajja eile reipal sammul uhke valge mantel tuules lehvimas. Nagu tõeline lumekuninganna.

Kauni valge hõlsti alt paljastus šikk Aili Aamisepa disainitud pitskleit, mis rõhutas Evelini päevitunud jumet.

Tähelepanelik iluekspert märkas ka esileedi korrigeeritud silmaümbrusi, huuli ja pinguldatud nahka. Samuti oli daami büsti rõhutatud push ups` idega ning pihta korrigeeriva pesuga.

Tuntud tippjuuksuri arvates oli juuste kallal siiski pisut vesinikuga liialdatud, mis jumeka näonaha taustal ebaloomulikuna silma torkas.

Eelnevatel vastuvõttudel korduvalt oma kostüümidega nahutada saanud daam teenis seekord moe- ja iluekspertidelt kõigest hoolimata auga välja kümme plusspunkti.

 

Vabariigi Presidendi Kantselei teatas ka oma tänases pressiteates, et presidendiproua Evelin Ilves kujundas seekord ise oma esinduskleidi, mis sain nimeks «Lumeunistus».

 Disain: Evelin Ilves

Teostus: Aili Aamissepp

Kanga disain ja tikandite teostus: Piret Kartus

Ehted: «Lend» Anneli Tammik

Meik: Katrin Sangla

Soeng: Kristjan Pärnsalu

Evelin Ilves kommentaar: «Terve see talv on läinud lume ootuses. Muidugi on omamoodi tore, kui nopid veel 29. detsembril oma aiast salatikausi rohelist täis. Looduses ringi uidates märkad siin-seal kevadlilli tärkamas või puid lausa kuuldavalt aru pidamas, kas mitte ei peaks lehtedega lagedale tulema.

Rohelised aasad on ju ilusad, ent põhjamaine silm ihkab aasta lõpus ja uue alguses ikkagi tühje valgeid väljasid. See lume igatsus sai mind isegi lõunamaise päikese all kätte. Nii ma visandasingi selle silueti, kuulates Kristiina Ehini ja Silver Sepa kirjutatud võrratut laulu «The very last days without snow» - tuhat tänu inspiratsiooni eest!

Olin juba ammu imetlenud Piret Kartuse loomingut ja rõõmustasin nagu laps, kui ta nõustus kleiti tikkida võtta. Sestap ei tekkinud mingit kahtlust ka kanga valikul - just pitsid on Pireti töödes kesksel kohal ja armastatuim materjal.

Loodan, et lihtne ja puhas vorm - nõnda meisterlikult Aili poolt «välja valatud» - lubab Pireti kunstil ja käsitööl tõeliselt särada.»

Disainer Piret Kartus: «Siluett «Lumeunistus» on valmistatud traditsioonilisest Euroopa puuvillapitsist. Kleidi saba kaunistavas lopsakas käsitöötikandis leidub kujundeid rahvariiete käiste motiividest ning baroksetest taimeornamentidest. Pastelsetes toonides põimikutega palistatud ning kristallide ja pärlitega kirjatud mustrid toovad meelde lume pehmust ja talvise päikese sära.»

Kuidas meeldis Evelini outfit sulle!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles