President Ilves: viinapudeli mässimine sinimustvalgesse on piinlik ja solvav

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV96 kõne ja kontsert
EV96 kõne ja kontsert Foto: VPK

President Toomas Hendrik Ilves tundis oma aastapäevakõnes muret eestlaste rohke alkoholitarbimise üle.

Nimelt on Eesti alkoholi tarbimises inimese kohta Euroopas esirinnas. Presidendi arvates ei saa viidata rahvuslikule traditsioonidele või pimedatele öödele, kui Eestis juuakse aastas palju rohkem alkoholi kui näiteks Rootsis või Islandil.

Ilves rõhutas, et siinkohal on vastutus ka erasektoril. Kas on vaja noortele müüa kõrge suhkrusisaldusega alkohoolseid jooke, mida rahvakeeli nimetatakse alkohooliku stardipaketiks?

President märkis, et Eesti kultuur on läbi imbunud alkoholi ülistavast reklaamist.

«Kuna seisan praegu siin, ei tea ma, kuidas täna, kuid läinud aastal näidati ühes online-kanalis Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõttu ekraanil, mida mõlemalt poolt raamis inimestest kolm korda suurem viinapudel. Kas viinapudelid pidid sümboliseerima Eesti iseseisvuse sambaid?  Kas viin tõesti sümboliseerib vabadust või hoopis sõltuvust? Minu meelest on viinapudeli mässimine sinimustvalgesse piinlik ja solvav, isegi õõvastav,» sõnas Ilves.

Presidendi kõnet täispikkuses saad lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles