Simple Sessioni BMXi pani kinni Drew Bezanson, Andres Lainevool tuli12ndaks

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul selgusid Tallinnas Saku Suurhallis 14. korda toimunud rula- ja BMX-võistluse võitjad, kelleks osutusid ameerika rulataja Greg Lutzka ja nüüdseks neljakordne Simple Sessioni võitja Drew Bezanson. 

Vaata BMXi finaalsõitude tulemusi siit! Palju õnne eestlasest Andres Lainevoolule, kes on parim BMXi sõitja Eestis ja tuli maailma tasemel lausa 12ndaks!

1 Drew Bezanson CAN 445

2 Logan Martin AUS 423

3 Pat Casey USA 416

4 Garrett Reynolds USA 415

5 Mike Varga CAN 414

6 Broc Raiford USA 401

7 Alex Kennedy GBR 397

8 Alex Coleborn GBR 395

9 Tyler Fernengel USA 393

10 Maxime Charveron FRA 390

11 Declan Brooks GBR 389

12 Andres Lainevool EST 388

13 Mike Gray CAN 385

14 Simone Barraco ITA 380

14 Dillon Lloyd CAN 380

16 Daniel Tünte GER 373

17 Kostya Andreev RUS 365

17 Jack Clark GBR 365

17 Colin Varanyak USA 365

20 Nick Bruce USA 363

21 Trey Jones USA 349

22 Nick DiGeroloma USA 347

23 Kevin Peraza MEX 346

24 Roman Gorovojs LAT 345

25 Dan Paley GBR 341

Bezansoni jaoks oli tegemist sisuliselt neljanda järjestikuse Simple Sessioni võiduga: 24-aastane kanadalane on Tallinna tulnud alati võitma ning tegi seda esimest korda juba aastal 2010, siis 2011 ning 2012. Eelmisel aastal ta Eestisse ei jõudnud, kuna oli vigastatud. Kanadalase võidunumbriks on alati üllatuslikud ning hulljulged hüpped, mis tõid talle võidu ka sel korral. 

Kvalifikatsioonides end kolmandaks sõitnud 29-aastane Lutzka võistles Simple Sessionil esmakordselt ning võitis finaalsõidud vaatamata treeningul saadud kergele peapõrutusele. "Võit näitab tema meeletut pühendumust ning ka tema tehniline sooritus oli väga tugev. Trikkide raskusaste väga suur ja nende sooritamine ülikorrektne," kommenteeris Lutzka sõitu kommentaator Dave Duncan.

Rulasõidu hõbe läks belglasele Phil Zweijsenile ja pronks Kevin Hoeflerile Prantsusmaalt. BMXis tuli teiseks Logan Martin Austraaliast ja kolmandaks ameeriklane Pat Casey.

Parimateks eestlasteks tunnustati maailma tippude seas BMX-finaalis 12. tulnud Andres Lainevool ning rulataja Kristo Õismets, kes saavutas kvalifikatsioonisõitudes 32. koha, jäädes napilt välja poolfinaalidest. 

Red Bulli parima BMX-triki võistluse pani kinni inglane Dan Paley (trikk: 360 crooked grind to opposite 180). Teiseks tuli kanadalane Dillon Lloyd ning tema 5050 uprail to barspin icepick grind. Kolmanda koha vääriliseks hindasid kohtunikud briti Alex Kennedy, kes sooritas triki smith up to nosebonk to nosewheely down.

DC parima rulatriki võistlusel võidutses eelmise aasta rulavõitja Max Kruglov Venemaalt (trikk: hardflip to a backside over crooked grind), teiseks tuli kõigest 16-aastane prantslane Aurelien Giraud (trikk: crooked grind nollie flip out) ning kolmandaks kanadalane Dannie Carlsen (trikk: blunt 360 flip out on th DC volcano-obstacle).

Esimest korda võistles meeste klassis ka üks naisvõistleja, kahekordne X-Gamesi kuldmedalist ning hetke juhtiv naisrulataja maailmas, 20-aastane brasiillanna Leticia Bufoni, kes seljatas kvalifikatsioonides muuhulgas kõik Eesti võistlejad ning pääses ka poolfinaalidesse, küll aga mitte finaali. 

Rulatajate oskusi hindasid kohtunikud Dan Cates GBR, Scott Walker GBR, Vitaly Kotov RUS, Samuel Oja EST ja Pärtel Niitaru EST. BMXisõitu hindasid Bart de Jong NED, Paul de Jong NED, Niels Thanild DEN, Adam Gandmaison USA ja Dave Cleworth GBR.

Pealtvaatajate ja võistlejate meeleolu hoidsid üleval BMX-kommentaatorid Zack "Catfish" Yankush ja Darryl Nau. Rulavõistluste päevajuhid olid Dave "Double D" Duncan ning David Luther.

Kokku läks võistluste starti 99 trikiratturit ning 77 rulatajat 33 riigist, sealhulgas 27 eestlast.

Parimad hetked Simple Session 14 võistlustest jõuavad kuu aja pärast Fox Sportsi ekstreemspordile pühendatud kanali Fuel TV Europe eetrisse. Hiljem jõuab sama kanali eetrisse ka kaks Simple Sessionile pühendatud telesaadet. 

Täna on Saku Suurhalli rajatud hiiglaslik ning vaid üheks korraks ehitatud võistluspark avatud kõikidele huvilistele. 

Kogu võistlus on täismahus järelvaadatav Simple Sessioni kodulehel. 

Simple Session sai alguse aastal 2000 Tartus ning on pärast 2004. aastal Saku Suurhalli kolimist kasvanud üheks maailma ekstreemspordikalendri oodatumaks ja kajastatumaks võistluseks. Igal aastal kajastavad võistlust erialaväljaanded kõikjal maailmas, lisaks on saated ja saatelõigud võistlustest jõudnud telekanalite Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV eetrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles