Bikiinisõbralike hamburgerite saladus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger
Hamburger Foto: SCANPIX

Lihakotlet juustu, ketšupi, hapukurgi ja kakukestega võib kergesti anda kuni 475 kalorit, kuid lihtsate nippide abil saab naudingut heast suutäiest vähem patusemaks muuta.

Ajakirja Women's Health Magazine teatel tuleb 309-kalorilise juustuburgeri saamiseks valge sai vahetada täisteraviljast valmistatud kukli vastu, vahendab Naistemaailm. Veelgi tervislikum valik on täisteraleib, mis sisaldab rohkelt organismi seedetegevust soodustavaid kiudaineid.

Kuna ketšup sisaldab suhkruid, tuleks see asendada hoopis viilu tomatiga, mis annab burgerile mõnusa mahlakuse ja on tervislikum. Juustusõbrad asendagu tavaline juust vähese rasvasisaldusega juustuga.

Burgerile hea maitse andmiseks ei pea sinna lisama marineeritud hapukurki, piisab ka värskest kurgist, tillist ja sibulatest. Lihakotleti asemel soovitatakse sojakotletti, mis on kordi tervislikum ja vaba kahjulikust kolesteroolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles