Täna algab ETV uus kodumaiste muusikavideote saatesari

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti TOP 7
Eesti TOP 7 Foto: ETV

ETVs hakkab teisipäevaõhtuti jooksma tabelisaade «Eesti TOP 7» ja ETV2s näeb pühapäevaõhtuti Eesti muusikavideote paremiku retrospektiive.


Esimene videoedetabel «Eesti TOP 7» on ETVs 1. juunil kell 22.35. Avasaates rivistatakse käesoleva aasta seitse tähelepanuväärsemat muusikavideot ning lastakse võistlustulle ka üks päris uus video. Saate lõppedes algab ETV kodulehel aadressil www.etv.ee/eestitop7 terve nädala kestev vaatajahääletus, mille tulemusena selgub järgmise edetabeli pingerivi.

Toimetaja Ingrid Kohtla rääkis saadet tutvustades: «Muusikavideo on ühtaegu tõhus vahend hetkelise populaarsuse saavutamiseks kui ka võimalus luua üle aegade ulatuvaid visioone. Tahaks loota, et võrdluse ja konkurentsi tekitamise läbi jõuab meie ette üha enam stiilseid ja võimsaid, piire ületavaid ja defineerivaid liikuvaid pilte.»

Igal nädalal lisandub tabelisse kuni kaks uut videot, sageli eksklusiivse esmaesitusena. Kui saate maht võimaldab, näidatakse tabelivälise lisaloona ka mõnda vanemat videot artistilt, kel lähiajal kas plaat ilmumas, väärt kontsert või muud olulist toimumas.

Pühapäeval, 13. juunil kell 20.15 läheb ETV2s käima kodumaiste muusikavideote paremiku sari «Eesti muusika videod». Ingrid Kohtla sõnul keskenduvad tervelt tunniajased retrospektiivid esialgu uue aastatuhande videote paremikule, raskuskeskmega aastail 2006-2010 ehk Eesti muusikavideote nn renessansi perioodil. «Näha saab nii kangeid kohaliku alternatiivmuusika kokteile kui ka armsaid animeeritud viidikuid, rokki ja tantsutümakaid. Hiljem on kavas tuua ETV arhiivi kullafondidest välja ka vanemaid ning kämbihõngulisi videoid ning pakkuda vaatajaile valimikke teemadel «vuntsid videois», «plahvatused» jne. Samas jääks põhirõhk siiski nn uue kooli videotele, toetamaks just siin ja praegu tegutsevaid artiste ja videotegijaid,» selgitas Kohtla.

ETV meelelahutustoimetuse juht Mart Normet ütles, et seni on kodumaiseid muusikavideoid näidatud peamiselt Terevisioonis ja Ringvaates, kuid kontsentreeritud ülevaatesaade puudus. »Videosaadete tekitamisega me süstematiseerime ja säilitame ERRi arhiivis nüüdisaja muusikavideoid, kunsti ja kultuuri, millel on kahtlemata ajalooline väärtus, sest nad on eraldiseisvad kunstiteosed,» lausus Normet.

Tulevatel nädalatel muusikasaadete kellaajad muutuvad veidi, täpne info ilmub ETV saatekavades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles