Kaheksa asja, mis aitavad kortsude teket ennetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa asja, mis aitavad kortsude teket ennetada
Kaheksa asja, mis aitavad kortsude teket ennetada Foto: SCANPIX

Kosmeetikute ja iluspetsialistide sõnul ei pea kortsude ennetamiseks suures koguses kreeme näole määrima või vahetpidamata botox-süste teha laskma.

Mitmed igapäevaste lihtsate nippidega saab samuti kortse ennetada, kirjutab Health 24.

Maga selili – selles asendis magades saab nägu lõtvuda, kuid samas ei vaju ta millegi vastu. Külili magades võivad jääda näonahale tugevad jooned, mis ei pruugi kaduda ka pärast ärkamist. Külili magamine tekitab kortse eelkõige põskedele ja lõuale, samas kui kõhuli magamine võib kortsud tuua otsaesisele.

Söö kala – eriti aitab kortsude vastu lõhe. Lõhes leidub rakkude uuenemiseks vajalikku omega-3 rasvhapet kui ka valku. Rasvhapped on need, mis naha nooruslikkust ja kaunist jumet säilitada aitavad.

Ära kissita silmi – hangi korralikud lugemis- või päikeseprillid. Näo pidev liigutamine sama moodi tekitab vagusid ka naha sügavamatesse kihtidesse, mis lõpuks väljenduvad tugevate silmaümbruse kortsude näol.

Tarbi alfahüdroksiidhappeid – need looduslikud orgaanilised ühendid aitavad nahal uueneda, eriti just naha õrnemates piirkondades nagu näiteks silmaümbrus. Samuti aitavad need ühendid naha heas toonuses hoidva kollageeni tekkele kaasa.

Vaheta kohvi kakao vastu – toitumisteadlaste sõnul leidub kakaos palju kasulikke flavonoide, mis kaitsevad nahka kahjuliku UV-kiirguse eest, parandavad verevarustust ja naha niisutatust. Lisaks on kakaol hea maitse.

Ära pese nägu liiga sageli – kare kraanivesi kuivatab sageli nahka, vähendades selle niisutatust. Tavalise seebiga pesemisest tasuks loobuda, kuna seal ei ole nahka kaitsvaid aineid.

Söö C-vitamiini – ka C-vitamiin aitab kollageeni toota ning naha üldist seisundit parandada. Uuringud on näidanud, et kõige kasulikum kortsude ennetaja on askorbiinhape.

Söö sojatooteid – soja kaitseb nahka vananemise eest. Katses osalenutel naha struktuur paranes ja kortsud kahanesid vaid pool aastat soojatooteid tarbides.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles