Mängufilm «Elavad pildid» jõuab täna ringiga Helsingisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Volmeri mängufilm "Elavad pildid"
Hardi Volmeri mängufilm "Elavad pildid" Foto: promo

Hardi Volmeri filmi «Elavad pildid» näidatakse täna, 20. veebruaril kell 18 Helsingis kinos K-13. Filmi linastus on pühendatud saabuvale Eesti Vabariigi 96. aastapäevale. Helsingis on publikuga kohtumas režissöör Hardi Volmer.

Hiljuti linastus «Elavad pildid» Euroopa Liidu filmide festivalil Gruusias, filmiseansid toimusid nii Tbilisis kui Goris.

Jaanuaris linastus Volmeri film Pune Int Film Festivalil Indias ning Saksamaal Würzburgis.

2013. aasta veebruaris esilinastunud «Elavad pildid» on armastusfilm ajalootõmbetuultes. Filmi peategelasteks on baltisaksa paruni kirglik tütar Helmi ning teda vaikselt, kuid järjekindlalt  armastav kinomehaanik Julius. Kogu tegevus läbi 20. sajadi toimub ühes Tallinna vanalinna majas, mis muutub ja kohaneb vastavalt sellele, mida vahel rahutu, vahel õnnelik aeg  endaga kaasa toob. Hardi Volmer ühendab filmis  nii varajase tummfilmi groteski kui kino kuldaja melodraamat, nii eepikat kui komöödiat.

Osades Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Anu Lamp, Tõnu Oja, Ita Ever, Aarne Üksküla, Ain Mäeots, Hendrik Toompere Juunior Juunior, Marika Vaarik jt.

Filmi režissöör on Hardi Volmer, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, kunstnik Kalju Kivi, monteerija Tambet Tasuja. Filmi produtsent on Anneli Ahven ning tootja Exitfilm.

Kodumaises kinolevis on film hetkeseisuga kogunud 25 232 vaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles