Video: keegel brasiillaste viisil - veekeedukann ja vesi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keegel brasiillaste viisil - veekeedukann ja vesi
Keegel brasiillaste viisil - veekeedukann ja vesi Foto: Youtube

Brasiilias toimuvad järgmised suveolümpiamängud, kuid seal teatakse siiski, millised alad on kavas taliolümpiamängudel.

Venemaal Sotšis praegu toimuvatel taliolümpiamängudel toimuvad ka jääkeeglivõistlused ning brasiillased pakkusid välja oma variandi sellest mängust, edastab Daily Mail

Ceara politseinik Alberto Filho tutvustas oma varianti keeglist ajakirjanikele. Ta kasutab jää ja keeglikivi asemel vett, põrandapesu abivahendeid ja veekeedukannu.

Brasiilia rahvussport on jalgpalli, kuid pärast seda, kui sellest ilmus video internetti, on paljud selle vastu huvi tundnud.

Filho andis oma mängule nimeks Ceara keegel.

«Meie kasutame veekeedukannu graniitkera asemel ning jääareeni asemel on meil veega jalgpalliväljak. Mängureeglid on üldjoontes samad. Pinnase hõõrumise abil aidatakse kannul liikuda,» selgitas Filho.

Filho sõnul jääb mänguaeg üsna lühikeseks, kuna vesi aurustab soojas ruttu.

«Mängime, millal aega saame. Meil ei ole siin nii jahe kui Sotšis, kuid me lõime oma mängu, mis sobib siia kliimasse,» lausus brasiillane.

Keegel leiutati 16. sajandil Šotimaal ja immigrandid viisid selle Kanadasse. Esimene keegliklubi asutati Šotimaal Kilsythis 1716. aastal. Šotlastest väljarändajad võtsid selle kaasa Kanadasse, kust selles kujunes populaarne spordiala.

Esimesed olümpiamedalid jagati jääkeeglis 1998. aastal.

Jääkeegel on jääl mängitav spordiala. Mängijad peavad libistama spetsiaalse kivi jääle joonistatud ringidest märklaua keskpunktile lähemale kui vastasmängijad oma kivi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles