Video: Ukraina mässu «nägu» on noor naine, kellel on sõnum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina mässu «nägu» on noor naine, kellel on sõnum
Ukraina mässu «nägu» on noor naine, kellel on sõnum Foto: Youtube

Youtube´i on pandud video, milles räägib Ukraina noor naine, edastades sõnumi.

Selle video pani üles Ukrainas demokraatiat pooldav grupeering EuroMaidaner ning seda on vaadatud üle 2,9 miljoni korra.

Naine sõnab inglise keeles, et ta on ukrainlanna ja elab Kiievis.

Alates 2013. aasta novembrist on Ukrainas toimunud valitsusvastased mässud. Ukrainlased soovivad president Viktor Janukovõtši diktatuuri lõppu ning Ukraina liikumist Euroopa Liidu suunas.

Naine selgitab sellel videol, miks ukrainlased mässavad.

«Tahan selgitada, miks tuhanded mu kaasmaalased on tänavatel. Tahame vabaneda diktatuurist ja korrumpeerunud poliitikutest. Inimesed tahavad elada normaalset elu. Oleme tsiviliseeritud, kuid meie valitsus koosneb barbaritest,» selgitas ukrainlanna.

Uudisteagentuurid, mis selle video on avaldanud, esitasid kohe ka küsimuse, mis saab sellest naisest, kes seal esineb nägu katmata ja kas ta elus on ohus.

«Võimalik, et homme ei ole mul enam telefoni ega internetti ja ma olen ära lõigatud. Palun teid meid aidata. Meie südames ja vaimus on vabadus. Tahame ka oma riigi vabaks teha. Te saate meid aidata, kui jagate meiega toimuvat. Palun jagage seda videot,» jätkab naine.

See video käivitas sotsiaalmeedias laialdase diskussiooni, jagades inimesed kahte leeri. Üks osa on protestijate poolt, teine aga vastu. Seda videot peeti ka propagandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles