Moslemeid hoiatati Marsile elama minemise eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi missiooni silmulatsioon kõrbes
Marsi missiooni silmulatsioon kõrbes Foto: SCANPIX

Islami usujuhid hoiatasid moslemeid Marsile elama minemise eest, kuna see on eluohtlik.

Araabia Ühendemiraadi islamiasjade amet edastas teate, milles seisab, et Marsile lendamine on ohtlik ning lõppeb katastroofiga, kirjutab Dubai väljaanne Khaleej Times.

«Marsile minek võrdub enesetapuga ja Allahi silmis on see patt. Mitte ühelgi moslemil ei ole õigus endalt võtta elu, mille Allah on andnud,» seisis teates.

Islami usujuhid edastasid sellise teate pidades silmas Hollandi firma Mars One plaani saata neli inimest Marsile kolooniat rajama. Rakett peaks Punase planeedi suunas startima 2022. aastal.

«Sellised üheotsa lennud on sõit surma. Islam ei kiida elu raiskamist heaks. Inimesed, kes plaanivad elu Marsil peaksid mõistma, et elu ei ole seal võimalik ning surmaoht on väga suur,» edastati.

Teates oli veel, et selline «seiklus» läheb vastuollu moslemite pühakirjas koraanis olevaga.

«Värsis 4/29 seisab, et ei tohi tappa ennast ega ka üksteist. Allah on võimas ja vaatab, et mõttetuid inimkaotusi ei oleks,» lisas Araabia Ühendemiraatide islamiasjade ameti esindaja Farooq Hamada.

Mars One missioonile kandideerib üle maailma rohkem kui 200 000 inimest. Kosmoselendude ekspertide arvates on tegemist liiga kuluka missiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles