Täna viis aastat tagasi lisati sõna kabanoss ÕSi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim: "Kabanoss on vaieldamatult Eesti seksikaim toiduaine!"
Anu Saagim: "Kabanoss on vaieldamatult Eesti seksikaim toiduaine!" Foto: Statoil

Täna möödub viis aastat päevast, mil Eesti Keele Instituut otsustas Eesti õigekeelsussõnaraamatusse lisada eestlaste seas populaarse pika peenikese vorsti nimetuse ehk kabanossi.


«Kabanoss on hea näide sellest, kuidas ühe toote nimi tänu oma suurele populaarsusele muutub aastate jooksul esmalt osaks igapäeva suhtlusest ja siis võetakse ka ametlikus keeles kasutusele,» rääkis Statoil Fuel & Retail Eesti AS kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts.

2009. aasta 19. veebruaril Eesti õigekeelsussõnaraamatusse lisatud ja 1996. aasta märtsis Statoili poolt Eestis esimest korda müügile toodud hot dog'i söövad eestlased igal aastal ainuüksi Statoili jaamades hinnanguliselt üle kahe miljoni tüki.

«Kui üheksakümnendatel aastatel tuli paljudel klientidel harjuda mõttega, et bensiinijaamast saab lisaks kütusele ka kvaliteetset sööki osta, siis tänapäeval on bensiinijaam ja selle juurde kuuluv puhas kauplus koos toidupakkumisega juba pigem reegliks kui erandiks,» lisas Pauts, kelle sõnul kehtib sama trend ta teistes riikides.

Pautsi sõnul on kabanoss ehk klassikaline grillvorst tänaseni klientide hulgas kõige populaarsem hot dog. Valikus on veel ka vürtsine Chorizo, maitselt mahedam Frankfurter ning viimati lisandus valikusse ka peekoni-sibulavorst.

Kaheraudne hot dog on hea võimalus erinevate vorstide koos proovimiseks. Mugav süüa ning garanteerib korraliku kõhutäie.

Lisaks vorsti heale maitsele on kabanossi hinnatud ka muude omaduste poolest. 2008. aastal valis sõltumatu ekspert Anu Saagim Eesti seksikaimaks toiduaineks just Statoili kabanossi.

Palju õnne kabanossile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles