23-aastane naine ei häbene, et tal on habe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-aastane naine ei häbene, et tal on habe
23-aastane naine ei häbene, et tal on habe Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Berkshire`is Slough`s elaval noorel India päritolu naisel on habe ja ta ei häbene seda.

23-aastase Harnaam Kauri arvates teeb habe teda veelgi naiselikumaks, edastab Daily Mail.

Arstid diagnoosisid naisel polütsüstiliste munasarjade sündroomi ja selle tõttu tekkis tal juba 11-aastaselt habe.

Lisaks näole hakkasid pikad karvad kasvama ka ta rinnal ja käsivartel. Selle tõttu hakati teda narrima ning sotsiaalmeedias on ta saanud isegi tapmisähvardusi.

Kauri sõnul ei ole ta habet ära ajanud ega kavatsegi seda teha. Ta on oma usu poolest sikh ja selles religioonis on kehakarvade eemaldamine keelatud.

«Jumal tegi mind selliseks, miks ma peaksin seda varjama. Olen oma välimusega rahul. Habe teeb mind veelgi naiselikumaks ja seksikamaks,» lisas naine.

Teismelisena ta häbenes oma habet ja kasutas mitmeid viise, et sellest lahti saada. Mitte üksi neist ei vabastanud teda habemest.

Kui habe aina pikemaks kasvas, tekkis Kauril depressioon ja ta kaalus isegi enesetappu.

Kodust väljas kandis ta lohmakaid riideid, mis aitasid varjata ta nägu ja keha. Koolis kiusati teda julmalt, nimetades habemega naiseks.

16-aastaselt langetas ta otsuse saada sikhiks ning tulla «kapist» välja. Ta tegi seda tänu oma vennale Gurdeep Singhile, kes teda igati toetas.

Kaur töötab kohalikus sikhide algkoolis abiõpetajana ja ta on laste seas populaarne.

Kauri sõnul on ta saanud kirju naistelt, kes on temaga sarnases olukorras ning põevad polütsüstiliste munasarjade sündroomi.

Ta lisas, et tähtis on jääda iseendaks ning mitte teha välja inimestest, kes asjast midagi ei tea.

Polütsüstiliste munasrajade sündroom on puberteedieas algav suguhormoonide tasakaalu muutustega haigus, mida iseloomustavad munarakkude küpsematus  ehk krooniline anovulatsioon, viljatus ning liigne karvakasv näol  ehk hirsutism.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles