Legendaarse ERKI Moeshow modellid sprintisid laval vaikuses

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 29. mail toimus suurejooneline ERKI Moeshow, mis sel aastal viis oma külastajad maa alla.

Show jälgimiseks oli hädavajalik uksel vahetada oma isikut tõendav dokument kõrvaklappide ja raadiosaatja vastu, ainult nii oli võimalik kuulda ERKI oma kanalit kollektsioonide tutvustusega, kus tekste luges kõigile tuttav hääl Tõnu Mikiver.

Ürituse juhatas sisse paavsti kostüümis hüpnootilist muusikat mängiv Andres Lõo. Pärast seda tegid oma etteaste Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid ja vabatahtlikest koosnev näitetrupp. Moeshow teine osa algas suurejooneliselt Eesti Rahvusballeti baleriinide esinemisega.
 

Kohal oli nimekat moeauhinda välja andev žürii, kes uudistas uusi andekaid tulijaid peatselt taaselustatavale Väike Nõel auhinna jaoks.

Auhinna Väike Nõel züriiliikme Kristina Herodese sõnul oli tema jaoks suurim üllatus Heili Haav ja Ingrid Paats, kes olid lavale toonud eesti stiilis haute couture kollektsiooni oma külluslike kaunistustega ja uskumatult peene käsitööga.

Krsiti Pedaniku valged pärismaalased ja Marta Konovalova kummikaunitarid mõjusid väga värskelt ja ideederikkalt. Marie Claire peatoimetaja Anu Merila ootab huviga, kuidas hakkab minema autoriteduo Birchess & Olga Solo ja Kristi Pedaniku loometee, sest nende kollektsioonid paistsid silma erilise tervilikkuse poolest.
 

Lisaks disainerite poolt pakutud silmamõnule toimus ka seenioride show, kus Liisi Eesmaa stilistikat kohalike moedisainerite loominguga demonstreerisid teiste seas näitleja Anne Paluver, priimabaleriin Kaie Kõrb, laulja Marju Marynel Kuut, karaktertantsu lektor Ülle Toming, kunstnikud Kalju Kivi ja Marko Mäetamm.
 

ERKI Moeshow on hüppelauaks noortele ja andekatele disaineritele, kes oskavad oma ekstreemsete ideedega rõivaste näol eristuda ja pakkuda publikule meeldejäävaid moeelamusi.

Esimene ERKI Moeshow toimus juba 1982. aastal ja oma tähelendu on ERKI lavadelt alustanud Kirill Safonov, Tiina Talumees, Liisi Eesmaa ja paljud teised Eesti moemaailmas tuntud disainerid.

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles