Vatikani süüdistaja: pedofiilidest preestrid põlevad igavesti põrgus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Charles Scicluna koos paavst Benedictus XVI
Kardinal Charles Scicluna koos paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Vatikanis pedofiiliajuhtumeid käsitleva süüdistaja sõnul on pedofiilidest preestrid määratud igaveseks põrgus põlema.

Pedofiiliajuhtumite uurimise taga on kardinal Charles Scicluna, kirjutab AFP.

Viimastel nädalatel on Scicluna pidanud tegelema mitmete katoliku kiriku preestrite pedofiiliajuhtumitega, mis on päevavalgele tulnud Iirimaal, USAs, Saksamaal ja Austrias.

Samas on ta pidanud vastama ka süüdistustele, et paavsti teadmisel püütakse paljusid lapsepilastamisjuhtumeid varjata.

Püha Peetruse basiilikas toimunud missal, kuhu olid kogunenud preestrid, palus Scicluna palvetada nii lapsohvrite kui ka kurjategijatest preestrite eest.

Scicluna sõnas missal, et «parem kui pedofiilidest preestrid saaksid oma karistuse praeguses elus, sest muidu põlevad nad oma pattude lunastamiseks igavesest ajast igavesti põrgus.»

«Oma vaenlaste, kuid ka sõprade suhtes tuleb olla valvel, et nad teid valele teele ei juhata. Kui kiusatus on tekkinud, siis tuleb sellest end lahti lõigata. Parem on pääseda jumalariiki kui põleda põrgus,» jätkas kardinal.

Scicluna sõnul on väikesed lapsed pühadus, mida ei tohi mingi asi rüvetada.

Vatikani kardinali kinnitusel on ta alates 2001. aastast kuni siiani tegelenud 3000 pedofiiliajuhtumiga, mis pärinevad viimase 50 aasta pikkusest ajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles