Joogafestivali Talvepäev pakub alternatiivi Tartu Maratonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogafestivali Talvepäev pakub alternatiivi Tartu Maratonile.
Joogafestivali Talvepäev pakub alternatiivi Tartu Maratonile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval 15.veebruaril Rocca al Mare koolihoones toimuv Joogafestivali Talvepäev annab igale osalejale inspiratsiooni ja motivatsiooni, et tuua lihtsad joogapraktikad oma igapäevaellu.

Ka need suusasõbrad, kes saabuval nädalavahetusel lumepuuduse tõttu Tartu Maratonil osaleda ei saa, leiavad Joogafestivali Talvepäeva programmist rohkelt alternatiivseid tegevusi nii füüsilise kui vaimse tervise arendamiseks.

Sisutihe päev keskendub neile joogalikele teadmistele, mida saab igapäevaelus hõlpsasti kasutada, vahel isegi joogamatti lahtirullimata. Töötubades ja loengutel antakse edasi teadmised, millised on need efektiivsed harjutused, mis aitavad elada pikalt ja tervena.

Joogafestivali Talvepäeva programmis astuvad üles kogenud praktikud, kes on joogafilosoofia oma igapäevaste toimingute aluseks võtnud: Ingvar Villido, Peep Vain, Ville Jehe, Svea Sööt, Holger Oidjärv, Jocke Salokorpi, Merit Raju jt.

Tippkoolitaja Peep Vain on üks Talvepäeva esinejatest, jooga on tema elus mänginud olulist rolli juba aastaid: «Kui saad aimu, kui oluline on hoida oma keha ja meel töökorras ning hing õnnelik, hakkad sa selleks tõenäoliselt üsna lihtsalt aega leidma. Joogat praktiseerides õpid koondama tähelepanu ja teadlikkust, see tuleb kaasa ka igapäevaelu tegemistesse».

Hannes Tamjärv tunneb heameelt selle üle, et Joogafestivali Talvepäev sünnib koostöös Rocca al Mare kooliga: «Tean oma kogemusest, et joogapraktikad aitavad kiires elutempos leida tasakaalu. Aega ei ole kellelgi ülearu - võtmeküsimus on kuidas teha vähem, aga õigeid asju, tundes seejuures sügavat rahulolu. Oma kiire elutempo juures leian aega ka joogaga tegelemiseks, näiteks teen hommikuti Viie Tiibetlase harjutusi - see on väga efektiivne kompleks, millega oma päeva energiliselt alustada».

Lisaks jooga töötubadele ja loengutele on programmis toidutöötoad ning lastejooga. Avatud on ka tervise- ja joogakaupade bazaar. Kosutavat taimetoitu pakuvad RAM kooli kohvik, taimetoidurestoran Inspiratsioon ja Tervisekohvik.

Festivali pileti saab osta  Ticket Pro müügikohtadest:
https://shop.ticketpro.ee/et/Event/Detail/2382/joogafestival-talvepaev
 
Programm ja üldinfo:
http://www.joogafestival.ee/talvepaev

Joogafestivali Talvepäev leiab aset 15. veebruaril kell 11-20, uksed avatakse kell 10.00 Tallinnas, Rocca al Mare koolis, Vabaõhumuuseumi tee 8.  

Kaasa palutakse võtta vahetusjalanõud ja joogamatt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles