Austraalia vanemad keeldusid kahe peaga lapse abordist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia vanemad keeldusid kahe peaga lapse abordist
Austraalia vanemad keeldusid kahe peaga lapse abordist Foto: SCANPIX

Austraalias lükkasid vanemad tagasi arsti nõuande lasta eemaldada loode, millel on kaks pead ja kaks aju.

Sydneys elav paar Renee Young ja Simon Howie olid enda sõnul šokeeritud, kui nad ultrahelipiltidel kahe peaga last nägid, edastab Daily Mail.

Esmalt arvas paar, et ootavad kaksikuid. Tegelikult oli üks laps, kellel oli arenenud kaks sümmeetrilist pead ja kaks aju.

Ultraheli näitas lapsel ühte keha, kahte kätt ja jalga. Olemas olid kõik siseorganid, kaasa arvatud normaalselt lööv süda. Kummalgi peal on olemas kaks silma, suu ja nina.

Arstid soovitasid Youngile aborti, kuna tegemist on väärarenguga lapsega. Naine ja ta elukaaslane otsustasid abordist loobuda ning sünnituse kasuks. Pere sõnul ei ole laps nende silmis «värd».

Youngi sõnul on ta rasedus jõudnud 19. rasedusnädalani ning juba nüüd on see laps ta silmatera.

Arstid tegid kindlaks, et lapse mõlemad ajud funktsioneerivad normaalselt.

Selline kahe kokku kasvanud peaga juhtum on siiami kaksikute erivariant. Meditsiinikeeles kasutatakse selle kohta kraniofatsiaalne anomaalia. Maailmas on teada 35 sellist juhtumit ning ükski sellise väärarenguga lastest ei ole ellu jäänud.

Pere sõnul ei loe neile lapse puudused ja ta on perekonda oodatud. Paaril on varasemast seitse last.

«Meie jaoks on see umbes sama nagu lapsel oleks autism või Downi sündroom. Miks peaks tapma lapse, kes muidu on terve?» selgitas Young.

Ta lisas, et igal asjal on oma põhjus ning selline laps võib midagi õpetada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles