Üle aasta merehädas olnud mees pääseb lõpuks koju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaiksel ookeanil 13 kuud merehädas olnud Jose Salvador Alvarenga saab Marshalli saartelt koju El Salvadori sõita pärast seda, kui arstid on selleks loa andnud.

Mehe sõnul triivis ta ookeanil 13 kuud, edastab The Telegraph.

Ta jõudis Marshalli saarte Eboni atollile 12 päeva tagasi.

Arstide sõnul on ime, et mees nii kaua merel seilates ellu jäi. Alvarenga sõnul toitus ta kaladest, lindudest ja kilpkonnadest. Kuna tal ei olnud joogivett kaasas ning ka vihma ei sadanud, jõi ta kilpkonnaverd ja oma uriini.

Eboni atollilt leidsid ta kohalik merepäästepatrull eesotsas Willing Kajidrikiga ja seal uurimistööd teinud välisriikide teadlased. Ta viidi Marshalli saarte pealinna Majuro haiglasse. Arstide sõnul oli mehel veepuudus, lihaste ja luudeprobleemid ning letargia.

Teda uurinud USA arsti Franklyn House`i sõnul kannatab salvadorlane ka posttraumaatilise stressi all.

Marshalli saarte esindajate sõnul võib mees juba täna asuda Hawaii poole teele, kui ta tervis seda lubab. Sealt edasi transporditakse ta El Salvadori.

Alvarenga sõnul lahkus ta Mehhikost merele koos sõbra 24-aastase Ezequiel Cordobaga, kes ei pidanud 8000 kilomeetri pikkusele triivimisele vastu ja suri.

Alvarenga lisas, et üksinda ookeanil olles tabasid teda mitmel korral enesetapumõtted, kuid kuna ta on katoliiklane ning enesetapp on jumala silmis patt, siis ei julgenud ta seda teha.

Samuti hoidis meest elus mõtlemine oma perekonnale ning toidule – eelkõige tortilladele ja kanalihale.

Alvarenga perekond ootab ta tagasisaabumist kodumaale. Nad lubasid, et korraldavad ta ellujäämise puhul suure peo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles