Video: sabaga meest peetakse Indias elavaks jumalaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Barcroft TV

Indias Alipurduaris elavat 35-aastast meest koheldakse ehtsa jumalana, sest tema alaseljast kasvab välja 38-sentimeetrine saba.

Chandre Oraonil on saba olnud sünnist saati ning mõned hindud arvavad, et mees on ahvijumal Hanumani inkarnatsioon, vahendab Huffington Post.

Saba pole ainus põhjus, miks teda ahvijumalaks peetakse. Oraon töötab teelehtede korjajana ning ronib seetõttu päevast päeva ahvi kombel puude otsas.

Indialased reisivad kokku kogu riigist, et meest kummardada, tema saba puudutada ja temalt õnnistust saada.

Üks naine, Monika Lakda, võttis ette ööpäevase reisi, et Oraon raviks tema vennapoja palavikku. «Andsime beebile ravimit, kuid see ei toiminud. Nii tulimegi siia, et temalt õnnistus saada. Laps sai kohe pärast seda terveks,» ütles Lakda.

Kõik inimesed pole siiski veendunud, et Oraoni saba tähistab tema jumalust. Kohalik meditsiiniametnik Bhushan Chakraborty ütles: «Ta ronib puude otsas, käitub nagu ahv ja on taimetoitlane, kuid ta pole mingi jumal ja tema saba on lihtsalt kaasasündinud eripära.»

Oraon rääkis, et lapsena lõikas ema tal saba maha, kuid varsti pärast seda jäi ta väga haigeks.

«Ema ütles, et olin haua äärel. Pärast seda ütlesid kõik, et pean saba alles jätma. Haigeksjäämine oli märk, et see on püha,» ütles mees.

Oraoni elu pole olnud lihtne. Lapsed narrisid teda saba pärast ja hoolimata kuulsusest elab ta tagasihoidlikes tingimustes ega saa lubada enda templi ehitamist.

Mis veel hullem - ta pidi taluma üle 20 naise tõrjumise enne, kui ta oma praegust abikaasat Mainot kohtas. Isegi nüüd pole kõik roosiline, sest naisele ei meeldi elada koos jumalaga.

«Ta näeb hirmus välja. Mu ema ja isa surid, kui olin noor, ja mu vennad tahtsid, et ma abielluksin. Pidin kompromissi tegema,» ütles Maino.

Oraon pole ainus väidetav ahvijumal Indias. 12-aastase Arshid Ali Khani alaseljast kasvab välja 18-sentimeetrine saba ning ka teda kummardatakse kui Hanumani elavat inkarnatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles