Selgusid viimased Eurovisiooni finaali pääsejad!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni teine poolfinaal - Chanee and N'evergreen, Taani
Eurovisiooni teine poolfinaal - Chanee and N'evergreen, Taani Foto: SCANPIX

Neljapäeval toimus Eurovisiooni teine poolfinaal ning selgus kümme riiki, kes esinevad laupäeval toimuvas finaalis.

Finaali pääsesid Gruusia, Ukraina, Türgi, Iisrael, Iiri, Küpros, Aserbaidžaan, Rumeenia, Armeenia ja Taani.
 

Teises poolfinaalis esinejad

1. Leedu Ida-Euroopa funk lõi võistlusele hoo sisse. Rütmikat ja hoogsat esitust ilmestasid värvilised mängumuusikariistad ning publik hõiskas, kui poisid paljastasid sädelevad susped.

2. Armeenia. Angelina Jolie'd meenutav lauljatar lõõritas aprikoosikivist, mis oli sealsamas laval. Laul täiesti keskpärane eurotümps, mis ilmselt kauaks meelde ei jää. Tulevärk oli uhke.

3. Iisraeli kurbusest kantud laulu esitas noormees üksildaselt laval. Emotsioon oli võimas, hääl veidi nasaalne.

4. Taani paarike lõõritas käsikäes keskmise tempoga romantilist ballaadi. Abiks tuuleiil, mida saab igaüks tellida.

5. Šveitsi kullasajust rääkiv esitus pakkus tulevärki, keskmisel tasemel tümpsu ja pauku. Taustalauljate kleidiribad lehvisid suurejooneliselt tuules.

6. Rootsi tütarlaps kitarriga jagas publikusse 35 000 valguskepikest ning efekt oli võimas.

7. Aserbaidžaan. Kõrgetel kontsadel lauljatar aidati trepist alla. Koreograafia taga pidi olema sama inimene, kes Beyoncel. Suur favoriit, sest seda peetakse niivõrd heaks poplooks. Tubli sooritus, arvestades elektrifitseeritud kleiti.

8. Ukraina. Jälle oli kõvasti tuult lavale tellitud. Huvitav kapuutsiga kostüüm. Dramaatiliselt sünge laul, mis läks lauljatari võimsa häälega kenasti kokku.

9. Holland. Lavale toodi poolteist tonni kaaluv ehtne orel. Värviline vanamoodne šlaager, millist pole enam ammu nähtud. Publik õõtsus rõõmsalt kaasa.

10. Rumeenia. Raske tümps ja kaks lauljat flirtisid üle helendava klaveri. Taustaks korralik tulevärk. Liibuvas mustas kostüümis naine võttis päris kõrgeid noote välja. Ähvardasid selle koha maha põletada.

11. Sloveenia suutis põimida rahvamuusika ja roki. Kitarrisoolo vs lõõtspillisoolo. Eurofännidele ei pidavat see lugu üldse meeldima, kuid igal juhul oli see midagi omapärast.

12. Iirimaa eest laulis daam, kes on varem juba Eurovisiooni võitnud. Selge ja võimsa häälega esitatud ballaad.

13. Bulgaaria. Mängu tulid tiivad ja iseseisvat elu elav kostüüm. Üleni valges lauljal enesekindlusest puudust ei olnud. Taustatantsijad vehkisid tümpsu järgi aeroobikat.

14. Küpros. Noormees kitarriga esitas arvestatava popballaadi. Taustaks ansambel ja paar lauljat ning mitte mingisugust üleliigset tsirkust.

15. Horvaatia. Kolm haldjalikku neidu laulsid valust hinges, reetmisest ja petmisest. Pikad juuksed ja kleidid lehvisid dramaatiliselt tuules ning vahele jõuti teha ka mõned tantsusammud.

16. Gruusia. Esinemise tegi tähelepanuväärseks lauljatari Swarovski kristallidega kaunistatud punane Dolce & Gabbana kleit. Koreograafia eest vastutas sama tegelane, kes on töötanud ka Michael Jacksoni, Elton Johni ja Cheriga.

17. Türgi. Korralik rokklaul, mis eristus teistest. Fännide suur lemmik. Laval naisrobot, kes üritas kätt otsast saagida.

Laulude videod saad näha siit.

Eesti televaatajatel on võimalus vaadata ka Eurovisiooni lauluvõistluse 2. poolfinaali, kuid hääletada saavad ainult selles saates osalevate maade televaatajad.

Esmakordselt selgitatakse kümme kummastki poolfinaalist edasipääsejat selles poolfinaalis osalevate maade televaatajate ja muusikaspetsialistidest koostatud žüriide hääletustulemuste liitmisel.

Nagu alati, on finaalis endale koha kindlustanud nelja suurima teleorganisatsiooni Prantsusmaa, Inglismaa, Hispaania ning Saksamaa ja korraldajamaa Norra poolt esitatud laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles