Meelis Kompus Oslos: Malcolm Lincoln ei vastanud konkursi ootustele

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kompus -  "Terevisiooni" saatejuht.
Meelis Kompus - "Terevisiooni" saatejuht. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Vikeraadio ja rahvusringhäälingu uudistetoimetuse toimetaja Meelis Kompus osales täna Oslos peetud ümarlaual, kus vaeti Eurovisiooni tulevikuprobleeme.

Kompuse sõnul tuli initsiatiiv ümarlaua Eurovision Research Network loomiseks ajakirjanike endi poolt ning sinna kuulub inimesi fännidest ekspertideni. Tegu on veel noore ettevõtmisega, mille eesmärgiks on anda korraldajaile tagasisidet, kuidas lauluvõistlust veelgi paremaks muuta.

«Arutatakse, kuidas on Eurovisioonile mõjunud itta levimine, kas Lääne-Euroopal on võimalust võistlust võita, uuritakse kehtivat hääletussüsteemi ja kuidas mõjutab tulemusi kultuuritaust või keel,» tõi Kompus näiteid.

Tema kui võistlusega suhteliselt hiljuti liitunud maa esindaja sõnum oli, inimesed annavad hääletamisel punkte vastavalt sellele, kui hästi nad midagi tunnevad ja teavad. «Kui Balkanimaad üksteisele hääli annavad, siis sellepärast, et nad üksteist tunnevad, neil on ühine kultuuriruum ja ajalugu,» selgitas Kompus. Ta lisas, et sama moodi ei tohiks pahaks panna, kui Lätile annavad punkte Eesti ja Venemaa. «Põhjused on inimlikud!»

Kompus ütles, et praegu Eesti alles otsib oma teed Eurovisioonil. «Malcolm Lincoln kukkus välja, sest ei vastanud konkursi ootustele,» sõnas ta. Kuna Eesti on korra lauluvõistluse võitnud, usub Kompus, et eestlased ei võta enam väljalangemist valuliselt. Isegi siis, kui hinnaks on läbikukkumine.

Tänast vestluspaneeli juhatas ameeriklanna Karen Fricker ja kogu ümarlaual kõneldu salvestas Austraalia televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles