Norra poliitik tekitas skandaali hundinahast kasukas poseerides

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid
Hundid Foto: SCANPIX

Norra naispoliitiku ümber lahvatas skandaal pärast seda, kui ta avaldas sotsiaalmeedias endast fotod, millel ta kannab hundinahast kasukat.

Norra Keskerakonna noortefraktsiooni juht Sandra Borch pani endast vastuolulised fotod Facebooki eile, kirjutab VG.

«Ma arvestasin sellega, et saan negatiivset tagasisidet. Mind ei huvita need,» edastas naine.

Paljud fotosid näinud kritiseerisid poliitikut, kuna nende arvates on ebasobilik poseerida sellises kasukas, kui Norras on hundid ohustatud liik.

Borch on üks neid, kes juba pikka aega on teinud kampaaniat, et farmeritel peaks olema õigus hunte küttida, sest need loomad ohustavad lehma- ja lambakarju.

Norra loomakaitseorganisatsiooni NOAH juht Siri Martinsen mõistis Borchi seisukoha hukka.

«Seda oligi talt oodata, sest teda ei huvita loomad, vaid ainult poseerimine. Ta tegi seda provokatsiooni eesmärgil. Olen kindel, et enamik norralasi ei allu provokatsioonile ning on ka tema välja pakutud hundijahi vastu,» selgitas loomakaitsja.

Norras on jahihooaja alguses umbes 50 hunti, lõpus aga  vaevalt 20. Hiljem huntide arv uuesti kasvab, aga seda tänu Rootsis üle piiri tulevatele huntidele.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles