60-aastane hiinlanna sünnitas kaksikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60-aastane hiinlanna sünnitas kaksikud
60-aastane hiinlanna sünnitas kaksikud Foto: SCANPIX

Hiinas tõi üks 60-aastane naine kaksikud ilmale.

Arstide kinnitusel on kunstlikult viljastatud naine Hiina vanim sünnitaja, kirjutab China Daily.

Naine tõi kaksikud tütred keisrilõike abil ilmale selle nädala teisipäeval Anhui provintsis Hefeis.

Lapsed sündisid enneaegselt 34. rasedusnädalal. Naine lasi end rasestada pärast seda, kui ta 28-aastane tütar Tingting ootamatult suri. Tütar ja ta mees hukkusid gaasimürgistuse tagajärjel.

«Need kaks tüdrukut annavad mulle ja mu mehele jõudu oma eluga edasi minna. Hoolimata sellest, et me oleme juba üsna vanad, suudame nad kindlasti üles kasvatada,» lausus naine.

Pärast Tingtingi surma soovitasid sugulased ja sõbrad naisel kunstliku viljastamise abil uus laps saada. Naise mees oli alguses selle vastu, kuid viimaks andis järele.

Nad sõitsid möödunud aasta mais Pekingisse, kus naisele uuringud tehti. Arstide sõnul oli naise rasestumisvõimalus minimaalne.

Pärast koju tagasi pöördumist hakkas naine viljakust suurendavaid tablette võtma  ning süste saama. Möödunud aasta oktoobris siirdati ta emakasse viljastatud munarakud ja ta rasestus.

Viimasel ajal on üsna palju tulnud teateid 60 – 70-aastaste naiste kohta, kes on kunstlikult viljastatud ja lapse ilmale toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles