Otepääl Euroopa Saunamaratonil osaleb 180 võistkonda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl toimub Euroopa Saunamaraton
Otepääl toimub Euroopa Saunamaraton Foto: otepaa.ee

Otepääl toimub 2.veebruaril juba viiendat korda Euroopa Saunamaraton, kus osaleb kokku 180 võistkonda.

Saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter ütles, et sellel aastal osaleb maratonil ka 15 välismaalastest koosnevat  võistkonda.

Koos eestlastega võtavad Saunamaratonil üksteisega mõõtu lätlased, sakslased, venelased, rootslane, prantslased, ameeriklased, soomlased, inglased, austraallane ja mehhiklane. Üritusel osaleb ka USA suursaatkonna võistkond eesotsas suursaadik Jeffrey Leviniga.

Saunamaratoni peaauhinnaks on Stylewood OÜ kümblustünn. Teise koha võitja saab Bernhard hotell majutuse koos SPA-ga, kolmanda koha võitja Andu Puhkekeskuse saunaõhtu.

Eriauhinnad panevad välja SA Tehvandi Spordikeskuse Kääriku baas, Cantervilla loss, Metsatu Valge Elevandi Maja, Kunstimäe, Argo Kredemann, Karupesa hotell, Pühajärve Spa, Sangaste Rukkimaja, Nuustaku pubi, Nuustaku rantšo.

Saunalised valivad välja ka lemmiksauna. Esimesele kolmele rahva lemmiksaunale on Otepää vald välja pannud auhinnaks küttepuud.

«Saunamaratonile oli palju soovijaid. Kõigi vahel, kes kahjuks ei mahtunud võistlema, loosime välja lohutusauhinnana saunaõhtu Kekkose saunas,» sõnas Sirje Ginter.

 Saunatajaid ootamas üllatused -  lõõtsamängijad, diskosaun, brassband, laulukoor, maitsvaid pirukaid, suupisteid, grilli, kino ja palju muud.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest 2. veebruaril kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00. Finiš Kääriku Spordikeskuses on avatud kella 17.30ni. Samas toimub ka kell 18.00 kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Euroopa Saunamaraton Otepääl on lustlik saunaorineteerumine, kus võistkonnad peavad etteantud kaartide alusel leidma ja külastama võimalikult palju Otepää piirkonna saunu.

Võistkond on 4-liikmeline, kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit.

Eelmisel aastal osales 165 võistkonda ja 654 saunalist, kes pidid läbima 22
erinevat sauna.

Korraldajad teevad koostööd politseiga, et võistlejatel oleks turvaline.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles