Milline näeb välja interneti maailmakaart?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakaart
Maailmakaart Foto: Wikipedia.org

Osa inimesi, kaasa arvatud ajakirjanikud, sõna otseses mõttes elavad internetis.

Slovakkia üliõpilane Martin Vargic tegi maailmakaartide eeskujul kaardi, millel on tavapäraste kohanimede asemel internetiga seotud nimetused, edastab news.com.au.

Seal on sellised kohad nagu spämmi ookean ning saareriik BitTorrent.

Vargici sõnul otsis ta otsingumootorite abil 2010. aastal internetikaarti, kuid ei leidnud sellist.

Ta koostas selle lõpuks ise, võttes aluseks väljaande National Geographic kaardid. Ta töötas selle kaardi kallal kolm nädalat kümme tundi päevas.

Vargici sõnul ei ole tal kaart veel lõpuni valmis.

«Kaart on üldjoontes jagatud kaheks. Kaardi paremal poolel on tarkvara ja mänge tootvad firmad ning mõned tegelikku elu kajastavad leheküljed. Need on nii-öelda Vanas maailmas. Enamik internetist ja lehekülgedest on kaardi vasakul poolel ehk Uues Maailmas. Kaardi alumisel poolel on aga täiskasvanutele mõeldud kohtuingu- ja seksileheküljed ning küberkuritegevus,» selgitas üliõpilane.

Projekti kuuluvad ka minikaardid, mis näitavad USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) jälgimisi, interneti lühiajalugu ning AlexaTop 500 lehekülgi.

Vargic müüb kaarti suurusega 85 sentimeetrit korda 55 sentimeetrit hinnaga 34.70 dollarit.

Kaarti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles