Pärimusmuusika ait paneb hooajale punkti

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aidas aset leidva peo juhatab sisse akordionimuusikal põhinev kontsertlavastus „Hinged rändavad kevadeti“, mille on loonud Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Kulno Malva ja Loore Martma.
Pärimusmuusika aidas aset leidva peo juhatab sisse akordionimuusikal põhinev kontsertlavastus „Hinged rändavad kevadeti“, mille on loonud Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Kulno Malva ja Loore Martma. Foto: Elmo Riig / Sakala


Viljandi pärimusmuusika ait paneb reedel, 28. mail oma hooajale punkti kireva peoga. Kuna juuli lõpul peetava XVIII Viljandi pärimusmuusika festivali teema on "Seest tuleb üks tants!", annavad ka hooaja lõpetamisel tooni tantsulised lood ja laulud.

Pärimusmuusika aidas aset leidva peo juhatab sisse akordionimuusikal põhinev kontsertlavastus „Hinged rändavad kevadeti“, mille on loonud Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Kulno Malva ja Loore Martma.

Õhtut jätkab ansambel Vägilased, kes on juulis peetava festivali teemale mõeldes koos Lauri Õunapuu ja Tarmo Noormaaga kokku pannud värske kava, mis sisaldab ohtralt tantsulisi lugusid. Samuti saadavad Vägilasi Tiit Kikase viiulitüdrukud.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kivibergi hinnangul laabus 2008. aasta kevadel avatud aida teine hooaeg ladusalt. „Kuigi majanduses valitsevad heitlikud olud ning tööpuudus püsib kõrgel, on meie sündmustele publikut jagunud. Rõõm on tajuda, et inimesed ei otsi üksnes odavat meelelahutust, vaid leiavad aega ka püsiväärtustesse süvenemiseks.“

Mitmekümne kultuurisündmuse seast tõi Kiviberg meeldejäävamate hetkedena välja tantsulavastuse „Tantsumasin“ esietenduse, Marko Matvere ja Margus Põldsepa ühiskontserdi „Sõbrad sõiduvees“ ja iirlaste ansambli Providence kontserdi. Lisaks avaldas juhata heameelt, et koostöös Viljandi eakate organisatsioonidega käivitus päevaste kontsertkohtumiste sari, kuhu leidsid tee sajad pensionärid aga ka nooremas eas publik.

„Väljaspool Viljandit korraldatud sündmustest oli kõige suurema märgilise tähendusega galakontsert Estonias, millega võtsime kokku August Pulsti 120. sünniaastale pühendatud sündmuste rea. Ja muidugi ei saa märkimata jätta Venemaa balalaikavirtuoosi Aleksei Arkhipovsky emotsionaalset kontserti Vene Teatris ning festivali MAAjaILM Tartu klubis Plink Plonk,“ rääkis Kiviberg.

Alates sügisest on Pärimusmuusika Aidal esmakordselt hooajatoetajad: AS A Le Coq ning LHV Pank. Mõlemad ettevõtted on ka seekordse ja järgmise pärimusmuusika festivali suurtoetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles