James Deani «õnnekell» pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Dean
James Dean Foto: Wikipedia.org

Noorelt surnud Hollywoodi staaril James Deanil filmis «East of Eden» olnud kell pannakse oksjonile.

See kuldne taskukell, millel on Deani initsiaalid, ei meeldinud režissöör Elia Kazanile ning ta käskis Deanil võtete ajaks kellast loobuda, kirjutab The Telegraph.

Dean aga ei teinud seda.

Näitleja ostis selle 1951. aastal New Yorgist, kui ta oli alles oma filmikarjääri alguses. Kuldkellale andis kuldse keti juurde ta isa.   

Enne oma surma autoõnnetuses 1955. aastal, kinkis Dean selle kella oma sõbrale Tillie Starrietile.

Nüüd aga jõudis see kell Briti oksjonimaja The Fame Bureau kätte. See oksjonimaja tegeleb muusika- ja filmitööstusega seotud asjade müügiga.

«James Dean kandis seda kella oma läbilöögifilmis «East of Eden». Ta oli ebausklik ja pidas oma edu üheks põhjuseks kella. Režissöör Kazan tuli noorele näitlejale vastu ning lubas kogu võtteperioodi aja tal seda kella kanda. Nõudmiseks oli siiski, et kellal olevad initsiaalid ei tohtinud välja paista. Deani rollisooritus tõi talle Oscari nominatsiooni ja kaks Kuldgloobuse auhinda,» lausus oksjonimaja esindaja James Wilkinson.

Kell näitab aega, mil James Dean hukkus – 17.43

«Kuna Dean hukkus traagiliselt ja noorelt, siis on ta asjad eriti hinnas,» jätkas oksjonimaja esindaja.

Tillie Starriet, filmistuudio Warner Brothers grimeerija ja juuksur, oli ainus inimene, keda Dean lubas enne võtteid oma kuulsat soengut seadma.

30. septembril 1955. aastal põrkas Deani ja ta kaassõitja Rolf Wütherichi Porsche 550 Spyder vastu tulnud autoga kokku. Dean suri saadud vigastuste tagajärjel haiglas. Ta oli vaid 24-aastane.

Deani kell pannakse Londonis oksjonile 27. mail ja selle hind arvatakse kerkivat 35 000 naelani (637 000 krooni).

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles