Toomas Siitan: Grammyde puhul on juba nominatsioon medalikoht

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Siitan
Toomas Siitan Foto: Reporter.ee

Los Angleses toimunud muusikaauhindade galal tunnustati dirigent Tõnu Kaljustet Arvo Pärdi teose «Aadama itk» esituse eest parima kooriesituse Grammyga.

«See on kõige suurem filter, mis üldse maailmas on. See on väga erinevate komisjonidega pikk protsess, kuidas jõuab nominatsioonini ja kuidas jõuab auhinnani. Selles mõttes on ta kõige põhjalikum,» ütles Tõnu Kaljuste «Reporterile».

Kaljuste sõnul oli Arvo Pärt võidust kuuldes väga õnnelik: «Ta sai alles poole päeva pealt teada. Ta on Linzis praegu. Me saame ülehomme Salzburgis kokku ja seal kanname seda teost Mozarti nädalal ette.»

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor Toomas Siitan märkis, et Eesti klassikaline muusika pole kunagi olnud sellise tähelepanu all nagu ta täna on.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on varem võitnud Grammy 2007. aastal parima kooriesituse kategoorias. 2004. aastal võitis Ellerheina koor Tiia-Ester Loitme juhatusel Grammy parima koorimuusika ettekande kategoorias. Paavo Järvi on Grammy saanud dirigenditöö eest.

«Nii et see oli nüüd kolmas, kui ma kedagi ära ei unusta. Grammyde puhul on tegelikult juba see nominatsioon medalikoht. See on niivõrd oluline. Neid on olnud ikka ridamisi, Arvo Pärt on parimale kaasaegsele heliteosele nomineeritud oma kümme korda,» rääkis Siitan.

Vaata Reporter.ee videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles